Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
Lidaloop 65 km | Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår
11 juni, 2017 Magnus Frischenfeldt

Lidaloop 65 km

Ett nytt lopp och en ny erfarenhet.

För några år sedan blev jag anmäld till Lidingö MTB av Tomas Borgå på Stakmagasin som även är sponsorer till Lidingö MTB. Jag hade aldrig cyklat ett MTB lopp inte heller ägde jag en MTB cykel. Jag sprang då iväg till en cykelbutik för att köpa cykel. Eftersom jag inte hade en aning om vad som gällde i MTB värden och inte heller var jag vidare intresserad att lära mig. Jag trodde att MTB var en engångsföreteelse som skulle läggas på hyllan direkt efter loppet så jag kunde koncentrera mig på En Svensk Klassiker som jag då höll på med.

Cykelvalet gick till en cykel i mellanklassen som “skulle hålla”sa dom. 29” utan massa extra lull lull inte heller var den dyr..

Om jag då hade vetat att jag skulle spendera ett antal timmar i den sadeln, avverka fyra Lidingö MTB och nu Lida loop hade nog valet av cykel sett annorlunda ut. Det är nog dags att uppgradera cykeln för att sluta med MTB lär jag inte göra för det är sjukt kul.

Cykeln lastades på bilen för att åka ut mot Tullinge och Lida Friluftsgård. Solen sken och vädret kunde inte bli mer perfekt, lagom varmt och inget regn.

Lida loop är ett lopp som är uppdelat på tre loopar där man passerar Lida Friluftsgård två gånger och går i mål den tredje om man väljer att cykla det lång loppet som är 65 km.

Först loopen är en ganska snabb loop som startar direkt med en slalombacke…. UPPFÖR tack för det. Därefter ett antal backar och lite singeltrack.

Loop nummer två var rent ut sagt förjävlig. Att det finns så mycket rötter och sten i skogen. Lägg då till backar både uppför och nedför fulla med rötter och sten. Under detta lopp är det inte bara benen som får jobba utan även resten av kroppen, lag lär vara stel i morgon.

Loop tre är den kortaste och den lättaste, även om det inte kändes så lätt när kroppen skrek av verk och utmattning….

Men efter 3:40:45 kom jag i mål…..

Dags att uppdatera hojen….

Man är alltid pigg och stark innan start, det går över FORT…!!

Målgången…. Ett kärt återseende efter några timmar på cykel,,

Det gäller att ha koll på var man lägger cykeln innan start…

Mina två eviga hjältar Calle Friberg Och Henrik Sparr…!!!

Calle Friberg kom 2:a på en tid 2:15:22 och Henrik Sparr 2:17:38 och jag EN OCH EN HALV TIMME SENART…!!! Dom är sjukt snabba…!!!

Inte snällt att låta oss starta med en SLALOMBACKE…!!!

Jag var ganska nöjd med att gå i mål..

Mat är alltid gott efter ett lopp men va fasen va detta..!!

Nu laddar jag om för nya utmaningar och tar hand om min sargade kropp….