Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
MTB teknikträning. | Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår
20 april, 2016 Magnus Frischenfeldt

MTB teknikträning.

 

Jag lyckade hålla mig från att hoppa upp i sadeln och ge mig ut i skogen på min MTB i två dagar men nu har jag varit ute en sväng för att kolla om helgens övningar gav något resultat.

mtb-jogersö-vatten

Jag är otroligt bortskämd. De nätter jag sover i stugan på Jogersö har jag närhet till otrolig träning. Stugan ligger på en ö med naturen utanför dörren. I skogen finns ett elljusspår och vid badplatsen en anmärkt Triathlon simbana. Skogen är fylld med stigar som slingrar sig över rötter och stenpartier en hel del krävande backar med svåra tekniska delar, ja ni hör helt perfekt för löpning, simning och mountainbike.

mtb-jogersö

På helgens träningsläger så gick vi genom mycket, hur vi attackerar backar på rätt sätt, hur vi hoppar över hinder och utnyttjar moment. Partier här på ön som jag tyckt varit svåra förut klarade jag galant.

mtb-femöre-två

Mitt egna lilla hatobjekt en stening backe….. gick alldeles utmärkt men hur attackerar man en gran som ligger rakt över stigen?

mtb-hinder-gran

Den lilla biten gick vi inte igenom i helgen… Jag ledde snällt cykeln runt granen och fortsatte på andra sidan.  Inte ens Calle Friberg skulle klara det hindret tror jag.

Det blev totalt två natursköna mil med havet som vy. Sämre onsdagskväll kan man ha.

jogersö-vy-vatten

I morgon är det Stockholm som gäller igen och gymmet ska få sig ett besök.

lidingo mtb

Det är inte många veckor kvar till starten av Lidingö MTB. Har ni inte en startplats ännu och är sugna på att trampa sex utmanande mil på Lidingö gå då in på Lidingöloppet MTB hemsida och anmäl er idag. Det är bra att ha mål med träningen och för mig funkar  lopp som en morot.

Jag kommer inte bli bäst inte heller snabbast eller starkast men jag genomför. Ena utmaningen värre än den andra det är det som gör mig till en vinnare.

Ut i naturen och utmana er, det är vackert så det gör ont i kroppen nu när våren är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *