Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
MTB träning för hela kroppen. | Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår
19 april, 2016 Magnus Frischenfeldt

MTB träning för hela kroppen.

 

Att cykla i skogen är något alldeles speciellt, det är inte bara att trampa på. Om man är van att lägga mil efter mil på landväg så innebär MTB något helt annat. Förutom att man med livet i insats då man slänger sig ut i stup och cyklar över hala rötter tränar man hela kroppen. Jag är van att vid stumma ben av landsvägscykeln nu har jag nu träningsvärk i hela kroppen. Några timmar på MTB hojen känns bra mycket mer än några timmar på landvägen.

Nu i helgen var  Tomas Borgå och jag på Rönneberga konferens för att slipa på våra färdigheter att framföra en cykel i de mest otänkbara av terränger med Calle Friberg och Henrik Sparr som tränare. Att ha möjlighet att ha två av Sveriges främsta MTB cyklister som ledare är något alldeles speciellt dessutom hade de hjälp av Tony Helmersson som har ett världsrekord att cykla nerför en backe i otroliga 174 km/h GALET..!!!

Vi var ett helt gäng som samlades på Rönneberga konferens som ligger på Lidingö.

lidingö MTB rönneberga gruppbild

Rönneberga Konferens är en fantastisk anläggning som satsar mycket på olika aktiviteter och friskvårt. Följ länken och läs på hemsidan. Rönneberga Konferens har ett nära sammarbete med Lidingöloppet och har tillsammans ordnat träningsläger både i löpning och cykel. Rönneberga Konferens har tillsammans med Lidingö Stad byggt en 8 km lång MTB bana i anslutning till anläggningen samt en teknikbana som är under uppbyggnad på området. Som cyklist är man välkommen när som helst dessutom finns det utrustning att hyra/låna på anläggningen.

Träningen bestod av allt från teknikträning, hur man på bästa sätt bemästrar uppför och nedförsbacke och nattcykling i skog. Vi fick dessutom genomgång av Polar hur man använder pulszoner för att på så sätt få ut så mycket det går av träningen.

cykeltvätt-lidingöloppet-rönneberga-konferens-tomas-borgå

STARKSMAGASIN:s starke man Tomas Borgå bemästrar vippbrädan med Henrik Sparr vid sidan.

cykeltvätt-lidingöloppet-rönneberga-konferens-bosöbacken-calle-friberg-mtb

Efter förra årets Lidingöloppet MTB har jag inte riktigt kunnat släppt den överjävliga backe som finns vid Bosön. Jag skrotade relät där och gjorde mig ordentligt illa. Efter att sett hur Calle Friberg slängt sig ut för “stupet” så ville jag inte vara sämre. Nu har jag bemästrat backen som dessutom var blöt och relät hal. Den backe jag hade i huvudet från förra året finns inte kvar utan det är bara en “bump on the road”….

cykeltvätt-lidingöloppet-rönneberga-konferens-lidingö-skidbacke-slalom

Varför cykla på plan mark när man kan harva upp och nedför en slalombacke? Det är sjukt jobbigt och är hur retsamt som helst när man ser Calle Friberg och Henrik Sparr utan problem trampa uppåt…. Jag tog mig inte enda upp till toppen utan att stanna….

cykeltvätt-lidingöloppet-rönneberga-konferens-calle-friberg-skitig

Med regn kommer lera trots det var det inga sura miner på det här träningslägret.

cykeltvätt-lidingöloppet-rönneberga-konferens-skitiga-mtb-calle-friberg

Det mesta går att göra rent med en vattenslang.

cykeltvätt-lidingöloppet-rönneberga-konferens-mörker-silva

För att få ytterligare in dimension så testade vi att nattcykla på MTB banan utanför Rönneberga Konferens. Att cykla på natten är något helt annat. Partier som jag uppfattat som svåra på dagen var inga problem på natten och vice versa. Lamporna stod Silva för, det är helt otroligt hur mycket ljus man jan få ut i en liten lampa.

mms_img14185059861

Det är en mäktig syn att se cyklister flyga fram över stockar och sten i totalt mörker.

Jag vill tacka alla inblandade för en fantastisk helg, en bättre start på cykelsäsongen och uppladdning inför Lidingö MTB kunde jag inte få.

För er andra som missade detta fantastiska träningsläger uppmanar jag bara att håll utkik på Lidingöloppets MTB eller Rönneberga Konferens hemsida för att inte missa nästa tillfälle. Det finns plats för alla oberoende kunskapsgrad.

Hård träning ger resultat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *