Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
4:e Vasaloppet avklarat. | Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår
3 mars, 2016 Magnus Frischenfeldt

4:e Vasaloppet avklarat.

 

Vilken fantastisk dag vi hade i måndags. Solen sken från en klarblå himmel och spåren var perfekta, det är inte konstigt att det slogs rekord i långa rader.

Det började redan kvällen innan hemma hos Jacob och Hanna Bruce då vi panikvallade mina skidor.

Vallaservice-jacob-bruce-vasaloppet-2016

Stefan på Intersport i Nyköping fixade glidet men hann inte med fäste.  Utan fäste skulle jag inte komma långt i Vasaloppet. Genom att googla lite så kom vi fram till fyra lager blått och två lager violett skulle vara ett vinnande koncept.

Klockan ringde tisigt och efter tre timmars bilfärd var vi framme i Bergaby i Sälen för start.

innan-start-vasaloppet

Eftersom vi åkte öppet spår behövde vi inte köa för start utan väntade tills att alla startat. Vi fick på så sätt fria spår genom hela startområdet och upp för backen. Det var – 14 grader vid start, lätt krispigt men en fantastisk morgon i Sälen.

Att komma upp på myren och mötas av solen som gnistrar i snökristallerna är helt underbart. Den känslan vill man gärna behålla alla nio mil till Mora. Tyvärr försvinner den känslan efter några mil och ju längre man åker desto mindre uppskattar man sol och gnistrande vit snö.

vasaloppet-2016

Det man blir duktig på är att räkna kilometer mellan de olika vätskestationerna.

depåstopp-vasaloppet-2016

Efter ett antal timmar på skidor och några liter blåbärssoppa senare är det en skön känsla att närma sig målet. När man dessutom glider in på målsträckan är de nio mils slit som bortglömd. Det är när man stannar upp efter målet man känner hur jävla ont man har i kroppen.

målgång-vasaloppet-2016

mål-vasaloppet-2016

Jag är hur nöjd som helst med mitt 4:e Vaslopp. Strålande väder och med superföre gjorde att jag kapade min tid från förra året med 34 minuter. Med tanke på att jag inte fick många mil på snö innan start så kan jag inte annat än vara nöjd. Sluttiden blev 08.02.43…. Typiskt att jag missade åttatimmars gränsen med bara några minuter.

Vid målgången var det – 1 grad och jag är så lycklig för mina kläder. Jag var perfekt klädd. På överkroppen hade jag Craft Sportswear nya underställ Active comfort därefter mellanlager och Craft skidjacka. På underkroppen Craft windstopper kallingar underställ och Craft skidbyxor med Windstopper på låren. Jag varken frös och kände mig helt torr trots att jag svettats hela dagen.

craft-sportswear-skidkläder

Satsa på bra kläder du vinner på det i längden. Kolla in Craft Sportswear hemsida för information.

Lycka till alla som startar på Söndag, jag hoppas att ni får det lika fint som vi hade det i söndags. Jag kommer sitta som klistrad vid tv:n och följa Vasaloppet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *