Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
Tulum nästa. | Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår
29 januari, 2016 Magnus Frischenfeldt

Tulum nästa.

 

Det har blåst skitvindar sedan vi började kitekursen. På den sista dagen innan vi lämnade ön skulle vi få testa med bräda..

Tyvärr blåste det mindre än en lugn sommardag i Sverige så vi hade inte vidare stora förhoppningar. Båten packades och vi åkte mot Mosquito Bay.

Holbox Mosquito bay

Kiten pumpades.

Kite Holbox Mosquito bay

Och i väntan på vind så plockade vi kokosnötter….

Holbox Mosquito Bay kite

Holbox kokosnötter

Molnen drog ihop och det började blåsa… Trots brist på vind lyckades jag ta mig upp på brädan och surfa iväg…

Kite holbox

Holbox kite

Jag var ganska nöjd med mig själv och självklart ska jag köpa en kite till sommaren. Det är hur kul som helst och brist på vatten har vi inte i stugan. Det här kommer att bli hur bra som helst. Nu har vi lämnat ön och åkt till fastlandet. Efter en båtresa till fastlandet och nästan 4 timmar i buss så var vi framme i Tulum. Det kändes lite trist att lämna ön för att landa i en stad. Mexico har hur mycket som helst att bjuda på så det här blir bra.

Efter första dagen i Tolum kan vi konstatera att det är en ganska skön stad med massor av kultur, Vi bor på Posada Casa Del Sur som ägs av Tom. Tom har tagit hand om oss på bästa sätt och gett oss ett massor av information och vad vi ska göra. Vi har sex dagar på oss, det kommer att bli stressigt.

Idag har vi hunnit att cykla till Gran Cenote för att snorkla.

Gran Caote Mexico tolum

Gran Cenote är en vattenfylld krater med kristallklart vatten. Kratern kryllar av fiskar och sköldpaddor.

Vi avslutade dagen på Ziggys beach club för att testa på det Karibska vattnet.

Tolum Ziggys beachclubtolum Ziggys beachclub

I morgon har vi hyrt bil och tanken är att vi ska besöka några Mayatempel. Som sagt det finns hur mycket som helst att göra här.

Fortsättning följer…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *