Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
Skridskor och skidor. | Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår
10 januari, 2016 Magnus Frischenfeldt

Skridskor och skidor.

 

Vilken helg vi har haft. Äntligen har vintern kommit med kyla och snö därför blev ingen träning inomhus i helgen. Det varit kallt ett antal dagar så isarna har lagt sig på sjöarna runt omkring i Södermanland så vi passade på att åka skridskor i lördags.

lars-magnus-frischenfeldt-skridsko-yngaren

Redan då var det ca 30 cm snö på isen men eftersom det varit kallt så var det bara puder, problemet var bara att vi inte såg hur isen såg ut under snön och på vissa ställen kändes isen inte riktigt säker. Med ombyte och kastlina i ryggsäcken och ispikar runt halsen kändes det ok. Det blev nästan två mil på en sjö som heter Yngaren två mil från Nyköping.

Ute i stugan har inte isen lagt sig och det är fortfarande öppet hav men vackert är det.

Jogersjö-vacker-vy

Idag söndag var det dags att göra skidpremiären i Nyköping. På Ekensbergs friluftsområde ser Nyköpings OK till att det finns spår får oss skidfantaster. Nyköpings OK tar inte betalt för dagskort utan förlitar sig på att de som använder spåren ger ett bidag till klubben genom att sätta in pengar på deras BG konto.

Äntligen får jag användning för mina skidkläder från Craft.

craftsportswear-underställ-kurbits-mössa

Craft har tagit fram en nytt underställ. Otroligt skönt dessutom utan massa sömmar som skaver. På huvudet har jag förra årets mössa Kurbits.

craftsportswear-skipants

craft-gloves-ski-glows

Handskarna är egentligen för vintercykling men passar lika bra i skidspåret.

magnus-frischenfeldt-skidor-ekensberg

Trots att det inte kommit så mycket snö så har dom lyckats att få till riktigt bra spår. På vissa ställen tittade gräset fram.

ekensberg-2016-januari-skidspår

atomic-ski-ekensberg-spår

Det blev inte en lugn och skön tur för jag träffade på en norrländsk tjej utrustad med skateskidor och henne hängde jag på. När hon skateade drog hon ifrån men jag tog igen under stakningen. Varje varv så tävlade vi de sista 500 metrarna till parkeringen. RIKTIGT KUL och svettigt som FAAN. Nu hoppas jag på att hon finns där även imorgon.

afterski-brasan-choklad

Det är inte så illa att komma hem till stugan, tända en brasa och värma choklad.

Jag har gjort tillräckligt idag nu parkerar jag i soffan….
I morgon bilder några mil till….

Tagged: , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *