Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
Lat? Inte jag….. | Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår
29 december, 2015 Magnus Frischenfeldt

Lat? Inte jag…..

 

Ibland gasar jag inte på som jag brukar utan tar det ganska lugnt. Som ni märkt har det varit ganska tunt med inlägg här på bloggen…. Jag har helt enkelt tagit lite julledigt.

Nu tänker ni att jag satt mig i soffan och inte gjort någonting…. Då har ni så FEL.
Ledighet innebär massor av tid för träning och friluftsliv. Jag vill röra på mig minst 30 minuter om dagen, det försöker jag hålla. Att röra på sig menar jag inte promenader utan något som är pulshöjande.

Om man vill ha resultat så måste man bli svettig och det räcker inte med att man tar på sig extra varma kläder eller sätter sig i bastun, man ska bli riktigt svettig av att hjärtat och musklerna får jobba.

Skidspår-ekensberg-fina-spår

För några helger sedan fick jag känna på lite snö då jag var uppe en snabbis i Boden men nu så är det ganska skralt på den fronten. I brist på snö har det blivit ett antal pass i stakmaskinen på gymmet. Det går riktigt bra nu när jag har kommit igång med intervaller.

Stakpasset har jag delat upp i tre delar, uppvärmning i 1 km följt av intervaller på 250 meter vardera. 250 meter med maxbelastning och maxtempo som om det vore uppförsbacke därefter 250 meter med medelbelastning och långa stakdrag. Intervallerna kör jag i 5 km därefter 1 km lugnt för återhämtning. Tempot försöker jag hålla runt 2,30- 2,45 min/km. En liten tur på ca 7 km.

stakning-skidor-vasaloppet-frischenfeldt

Har jag ork kvar efteråt så kör jag ett bröst eller ryggpass.

Idag gick jag för att titta på snöläget där jag brukar åka skidor här på ön men det var ingen munter syn.

skidspåt-jogersö-snö-tö

Det är snart dags för Vasaloppet men det lär dröja innan dom drar spår här, att satsa på skidåkning på våra breddgrader är bara att lägga ner.

kurbits-mössa-jogersjö-craft

Jag får åtminstone använda min fina Kurbitsmössa från Craft sportsvear. Trots avsaknad av snö så är det ganska vackert här ute på ön.

jogersö-vinter-ingen-skö-skärgård-östersjön

Istället för utomhusträning i kväll så körde jag ett HIIT pass i mitt hemmagym.

hemmagym-stugan-träning-intervall-gym

Det är lyx att ha ett rum för träning som bara står där och väntar på att bli utnyttjat.
Med nedladdad intervallklocka på paddan och musiken på högsta volym blev det ett riktigt bra pass. Tre varv med 8 övningar och 8 mellanövningar på 30 sekunder vardera.

Ingen vila och massor av explosivitet precis så som jag vill ha det. Svettigt och skitjobbigt.

Nu är jag redo för soffan. Ha det så bra och glöm inte att jobba bort julmaten….

Tagged: , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *