Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2492

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2496

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3468
Snöpremiär. | Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår
20 december, 2015 Magnus Frischenfeldt

Snöpremiär.

 

Äntligen har jag fått se lite snö och åka lite skidor. Det blev en snabbvisit upp i norr i helgen och jag fick göra min snöpremiär för säsongen. – 5 grader och sol från en klarblå himmel, precis så som man vill ha det.

Vinterlandskap-sävast-boden-norrland

Jag har spenderat helgen i Sävast utanför Boden där min brors dotter Hanna bor med sin familj. Inte nog att jag hade nöjet att umgås med dom jag fick äntligen leka lite i snön.

Hanna-Öhman-magnus-frischenfeldt-sävast-boden-vinter

Först hade jag inte tänkt att ta med skidkläderna eftersom jag bara skulle stanna två nätter. När jag väl är uppe vill jag spendera tiden med henne och hennes familj. Men Göran deras kompis och granne övertalade mig att ta med kläderna och låna skidor och stavar av honom för att få mig ett pass i spåret.

göran-och-magnus-frischenfeldt-sävast-boden

Inte långt från där dom bor finns fantastiska skidspår med massor av backar… Det är en fröjd med nylagda spår och det sugar att vi inte har någon snö hemma. Det är inte ofta jag får se så fina spår och väderförhållandena kunde inte bli bättre.

skidspår-sävast-boden-vinter

Efter en genomgång av stavteknik var det bara att staka på. Det är ganska kuperat och jag kan inte precis säga att jag är en van stakare…. Tyvärr blir det inte många mil för mig på skidor per säsong. Snön försvinner oftast så fort den fallit hemma och spåren är oftast förstörda av promenerande människor som tycker det är perfekt att gå i de nylagda spåren.

skidor-snö-sävast-bodeb

Det är inte många veckor kvar till Vasaloppet och förmodligen var det här den enda  snöträning jag får inför Vasaloppet, jag är inte vidare förberedd för det nio mil långa loppet. Det är bara att inse att skidåkning är inget för oss som bor i Mellansverige.

magnus-frischenfeldt-boden-skidor-sävast

Det blev en mil innan mörkret föll, dessutom höll jag ett ganska bra tempo och Göran behövde inte skämmas så mycket för mig. Det märks att jag saknar teknik så det är bara att ställa sig i stakmaskinen på gymmet igen och staka på….

Nu hoppas vi på att det blir kallt hemma och snön börjar falla för det är inte mycket som slår ett vitt landskap.

Tagged: , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *