Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
Att spontanköpa en cykel. | Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår
7 december, 2015 Magnus Frischenfeldt

Att spontanköpa en cykel.

 

Vilken dag vi har haft idag…!!
Folk får säga vad dom vill om Gran Canaria, men ön levererar. Nu när det är mörkt, grått och tråkigt hemma så är Kanarieöarna sex timmar bort. Värme hav och massor av aktiviteter bara man vill.

Sedan vi kom hit har jag hunnit med ett antal löppass, simning i pool och nu cykling. Cyklingen här på ön är något utöver det normala. Vägarna är för det mesta fantastiskt bra inte ett tjälskott så lång ögat kan nå och med backar som slår det mesta. Jag kan inte tänka mig många bättre ställen att träna backe i decembermörkret.

Igår så gick vi till Free Motion för att hyra cykel. Att vi gick dit berodde på att Ia och Niklas hyrt där och rekommenderade stället. Dom är specialiserade på Canondale cyklar, allt från mountain bikes, racer till elcyklar. Jag tänkte passa på att testa en dyr fin cykel för att se om det är så stor skillnad på en cykel som kostar som en liten bil i förhållande till den cykel som jag cyklar på normalt. Nu har jag svaret…. Ja det är en STOR skillnad.

Här kommer lite sköna bilder från dagen.

sjuka-backar-cykel-gran-canaria-toppen

Lars och jag fortfarande pigga på väg uppför.

sjuka-backar-cykel-gran-canaria-varningsskylt-soria

Det fanns varningsskyltar om stigningen. Vi hade en två mil låg stigning från helvetet… I början var det inga problem men efter någon timme så började det kännas.

sjuka-backar-cykel-gran-canaria-stigning

Vägarna var bra men backarna var inte nådiga.

sjuka-backar-cykel-gran-canaria-kämpa

sjuka-backar-cykel-gran-canaria

Men jag var glad ändå. Ni ser hur vägen slingrar sig bakom mig.

sjuka-backar-cykel-gran-canaria-granskog'

Jag har skrivit om det förut men det kan sägas hur många gånger som helst hur viktigt det är att vara rätt klädd. Idag hade jag långärmat för att skydda mig från solen. När det blev för varmt så kavlade jag upp ärmarna. Kläderna transporterar fukt och värme så jag kände mig inte speciellt svettig eller varm. Crafts nya BIB har en sjukt skön padding för röven så jag hade inte ens tendens att få ont.
Lägg lite extra pengar på utrustningen det tjänar man på i längden.

sjuka-backar-cykel-gran-canaria-nerför

Väl uppe på toppen så bar det neråt. Eftersom det inte var många raksträckor så fick vi bromsa. Trots det så kom vi upp i hastigheter som låg runt 65 km/timmen vilket är ganska snabbt med de smala däcken.

sjuka-backar-cykel-gran-canaria-bilkö

Att hamna i bilkö med cykel är inte det normala men vi cyklister körde fortare än bilarna på väg ner från berget.

sjuka-backar-cykel-gran-canaria-puerto-mogan

Nere i Puerto Mogan fick vi en efterlängtad lunch och vila för benen.

signa-trip

Det blev nästan 10 mil. I  cykeluthyrningen sa dom att det är inte sträckan som räknas utan på Gran Canaria är det stigningen. Jag lovar att det var inga enkla 10 mil.

Canondale

Här är sköningen som tog mig både uppför och nedför backarna idag. det är en Canondale Synapse Carbon Ultegra 2015.

canonfdage-synaps-carbon-ultegra

Etersom 2015 års säsong år slut och 2016 års modeller är på väg in så säljer dom ut cyklarna. Jag kunde inte låta bli jag spontanköpa en cykel…. Inte trodde jag att jag skulle lägga en mindre förmögenhet på en cykel men jädrans va skön den är att cykla på.

I morgon är det stranden som gäller men innan det så kommer det att bli en skön löptur i soluppgången.

Tills nästa gång ha det så bra..!!!

Tagged: , , ,

Comment (1)

  1. DOA

    Hurtigt värre. Själv tog jag en snabb promenad genom Central Park på morgonen. Det var alldeles lagom jobbigt. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *