Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
Reflektioner från Fitnessmässan 2016 | Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår
30 november, 2015 Magnus Frischenfeldt

Reflektioner från Fitnessmässan 2016

 

I helgen gick årets Fitnessmässa av stapeln i Älvsjö och där var naturligtvis jag för att spana in vad som gäller. Jag blev förvånad över fokus på muskler. När jag varit på mässan förut kändes det inte som om just musklerna tagit så stor plats. Nu gick visserligen luciapokalen av stapeln och det innebär mycket posering och onaturligt brunsvarta utmärglade killar och tjejer med minimala kläder.

fitnessmässan-2016

Då frågar jag mig vad är hälsa och fitness? Det finns helt klart många olika benämningar på hälsa. Att bara ligga och pressa vikter på ett gym är det hälsa eller är det att kunna springa långt och klara fysiska utmaningar? Oberoende vilket man väljer så krävs disciplin och en jäkla massa träning. För mig är hälsa en stark kropp som är uthållig och förhoppningsvis kommer att hålla i många år framöver. Med andra ord en sund livstil.

Med en sund livstil så kommer också bra kosthållning. På fitnessmässan erbjöds det MASSOR av smakprover på olika kosttillskott. Det finns kosttillskott för allt…. Att gå upp i vikt, att minska i vikt, snabbare återhämtning, bättre blodvärden och syreupptagning, ja det finns det mesta dessutom med hela färgskalan…. Neongula, chockrosa, lila, blå och röda alla färger.

Är det hälsa?

Vet man egentligen vad man stoppar i sig eller går det bara av farten? Jag måste medge att även jag kör med kosttillskott. Extra protein för att bygga upp och återhämta kroppen samt BCAA med aminosyror vid träning. Nu tror jag på vällagad mat där man vet vilka råvaror som använts.

På Fitnesmässan kunde man dessutom testa på det mesta inom träning. Allt från hinderbanor till crossfit. Gittis och Sebastian var inte långsammas att ställa sig vid starten för att utmana varandra i hinderbanan.

fitnessmässan gittis

Skenet bedrar det är inte så lätt som det ser ut..!!

fitnessmässan-2016-moni-och-gittis-klättrar

fitnessmässan-2016-moni-och-gittis-hinderbana

Gittis och Sebastian slog inte rekordet som låg på otroliga 32 sekunder.

På scenen var det SM i chics och dips.

fitnessmässan-2016-chins

Under 100 sekunder ska man utföra så många godkända chins / dips, det är ingen lek…

fitnessmässan-2016-chins-armhäv

fitnessmässan-2016-chins-armhäv-kristian

Kristina Eriksson från Nyköping lyckades ed 54 godkända, några färre än vad han gjorde under SM förra året men en otrolig insats.

Gittis och Moni stod i Ompusswedens monter och sålde träningskläder.

fitnessmässan-2016-moni-och-gittis

Och jag i STARKMAGASIN.

Starkmagasin-monter-2016

Det är alltid kul att vara på mässor. Ett perfekt tillfälle att träffa likasinnade.
Nu packar jag väskan för att på onsdag åka mot varmare breddgrader.

packning-gran-canaria-träning-craftsportswear

Packningen skiljer sig en hel del från den packning jag skulle ha packat för några år sedan.

En vecka på Gran Canaria med massor av skön cykling och löpning. För att göra er extra avundsjuka så åker både kamera och dator med för att hålla er uppdaterade.

Tills dess ha det bra..!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *