Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
Snart jul. | Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår
26 november, 2015 Magnus Frischenfeldt

Snart jul.

 

Snart har det gått ännu en vecka. Tiden går vansinnigt fort och snart är det jul. Snön lyser vit med sin frånvaro och det är mindre än 100 dagar kvar till Vasaloppet men jag kämpar på. Varje tisdag hoppar jag i bassängen för att simträna med Stockholm Dolphins och på helgerna blir det gymmet. Eftersom jag jobbar som jag gör finns det massor av utrymme för träning.

Mål-löppet-spår-vasaloppet

I tisdags hade vi Ann som tränare i bassängen. Hon ser allt..!! Minsta lilla armtag man tar fel, varje gång foten inte är rätt vinklad osv. Jag har ändrat så mycket på min simstil att när jag ligger i vattnet har jag fullt upp med att tänka på allt så jag glömmer andas… inte bra.

simning-selfie-eriksdahlsbadet

I tisdags var det drillning av bröstsim. Jag som trodde att jag var ganska duktig på bröstsim… men oj vad fel jag hade…. Visserligen gick det ganska bra för mig och tempot var det inget fel på men tekniken….. Den där jävla tekniken. Jag gjorde ju helt fel med benen… MAN SKA SIMMA KOBENT…!! Det va ingen som sa det till mig i simskolan när jag var sex år. När jag väl fick in tekniken så förstår jag avför. Genom att dra benen mot sig vinkla kväsa och ta bentaget kobent så bildar man en propeller istället för att motarbeta framrörelsen…. Ja ni hör…. Inte för att det gick så mycket fortare men rätt var det. Nu ska jag harva på med det så får vi se vad det leder till, blir det en naturlig rörelse vilket det inte är nu så kommer det säkert gå snorfort…. Efter att ledat i bassängen, svalt hälften av snuskvattnet är man ganska färdig, men kul är det..!!

Annars har det varit en hel del Transformer på SATS som gäller. Förra veckan hann jag med fyra pass men måste medge att jag var ganska sliten i söndags.

FullSizeRendertransformer sats gruppträning

Det är en träningsform jag gillar, högt tempo och ofta din kropp som motvikt. Det är sjukt svettigt men väldigt effektivt. Inför varje pass försöker jag vara på gymmet en halvtimme innan så jag hinner några kilometer på löpbandet. Eftersom det kommer bli en hel del löpning nästa år så gäller det att hålla igång benen.

Vad gör ni i helgen? Ingen har väl missat att det är fittnesmässa i Älvsjö..!!!

allt för hälsan

Starkmagasin har en monter och jag kommer att vara på mässan lördag eftermiddag och söndag. Passa på att inspireras, hitta ny energi och bra erbjudande.

Vi ses i helgen.

Tagged: , , , , ,

Comment (1)

  1. Ullis

    Hej Frischenfeld. Fantastisk kul att läsa din beskrivning av simteknik. Du är för underbar. Jag tillbringade uppväxten i ” snuskvatten” och har nu återupptagit simmande. Fortsätt sprida glädje och inspiration. Kram Ullis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *