Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
Löpning i höstlandskap. | Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår
22 oktober, 2015 Magnus Frischenfeldt

Löpning i höstlandskap.

 

Hösten är den bästa säsongen för löpning. Temperaturen sjunker och det är hög och klar luft, bättre förhållanden är svåra att hitta. Trots att jag tycker det är motigt att ge sig ut så njuter jag varje steg (när jag väl kommer ur bilen…)

löpning-ryssbergen-bilen

Dagens plats var Ryssbergens Friluftsområde som sköts av Friluftsfrämjandet.

skylt-ryssbergen

Det finns ett antal spår att välja på min favorit är 5 km och ett antal varv. Friluftsfrämjandets 5 km är egentligen 4,2 km och milen är endast 9 km…. Dagens mål var tre varv på 5 km slingan

höst-löpning-ryssbergen

craft-höst-ryssbergen

Första varvet körde jag i lugnt tempo dessutom ringde telefonen ett antal gånger och jag var tvungen att stanna för att skicka mail… Det får jag ta eftersom jag åkte ganska tidigt från jobbet. Andra varvet ökade jag för att avsluta de sista fem kilometrarna riktigt snabbt. Jag tycker om att dela upp passen i olika tempon.

Det är lätt att bara lunka med det ger inget. Välj rätt musik i lurarna, jag började med lugn Ted Gärdestad de första fem kilometrarna och bytte efter värja varv på slingan. Musiken hjälper dig hålla steghastigheten, det finns massor av bra spellistor på Spotify. Välj den som passar ditt tempo.

höstlöv-ryssbergen

Ge er ut i hösten. Man orkar betydligt mer än man tror och glöm inte att titta runt omkring er när ni är ute för det är otroligt vackert just nu. Det är en tidsfråga snart ligger alla löven på marken.

craft-bra-kläder-

Tänk även på vad du tar på dig nu när det börjar bli lite kallare och mörkt. Det gäller att inte frysa eller bli för varm dessutom måste man synas i höstmörkret.

Jag tycker jag var perfekt klädd. Det var premiär för mig i mitt nya undertröja från Craft. Undertröjan ACTIVE COMFORT RN LS håller dig torr och varm vid alla typer av fysiska aktiviteter i medelkalla förhållanden. Plagget har sömlös design så det är inget som ligger och skaver. Zonanpassade materialstrukturer som ger effektiv temperaturreglering.

Över den hade jag FOCUS HOOD JACKET som är mycket lätt och vindavvisande. Meshpaneler för optimal ventilation och reflexer så man syns.

Och BRILLIANT THERMAL TIGHTS som är varma  med reflekterande detaljer som ger hög synlighet vid löpning i mörka förhållanden. Materialet har borstad insida. Reflexer med 360 graders synlighet.

Följ länkarna där finns mer information.

På med löparkläderna och ge er ut…!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *