Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
Fjäril inte min starka sida. | Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår
14 oktober, 2015 Magnus Frischenfeldt

Fjäril inte min starka sida.

 

Igår var min första dag med simklubben Stockholm Dolphins. Tanken är att jag inför nästa tävlingssäsong med swimrun och triathlon vara väl förberedd med den annars jobbiga simningen. I både swimrun och triathlon är simningen avgörande och betydelsefull dels på sluttiden och orken. Eftersom det är crawl som gäller är det det jag vill lära mig. Nu är jag självlärd med youtube som lärare….. Kanske inte bästa combon.

Träningen sker på Eriksdalsbadet där tre banor står till förfogande under en timme.

Eriksdalsbadet

Lätt nervös stod jag vid entrén för att bli upplockad av Martin. Han fick även bli min guide då jag aldrig satt min fot på Eriksdalsbadet förut.

Ombytt och klar med simglasögon i högsta hugg stod jag vid bassängkanten. Där fick jag reda på att dagens övningar var….. FJÄRILSIM….!!! Jag kan inte simma fjäril och har inte ambitionen att lära mig heller. Ni som testat fjäril vet hur sjukt jobbit och svårt det är….

Det är förståligt att dom inte enbart inriktar sig på crawl, det finns ju tre simsätt till. Nu var det bara att gilla läget för det var fjäril som gällde.

Efter en jäkla massa teknik och övningar så lyckades jag att simma 100 meter fjärilsim utan att stanna. Visserligen hade jag svalt halva bassängen och var på väg att drunkna ett flertal gånger men skam den som ger sig.

Det slutade med att konstatera, jag gillar fjärilsim det är otroligt bra bålträning som kräver massor av teknik. Bålträningen kommer jag ha användning för på Vasaloppet det kommer definitivt bli fler fjärilspass.

Klockan blev 22.30 innan jag var på väg hem på cykeln igen och det var riktigt mörkt ute.

natt-mörker

Nöjd cyklade jag hemåt med en trött och värkande kropp.
På tisdag är nästa pass i badhuset…undra vad jag ska få göra då.

Ha det så bra och kämpa på..! Inget är gratis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *