Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
Vasaloppsträning. | Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår
30 september, 2015 Magnus Frischenfeldt

Vasaloppsträning.

 

Årets sist lopp  är avklarat och nu börjar uppladdningen inför vintern. Det har blivit några lopp under året och jag har även provat på nya saker som Swimrun.

Ångaloppet

Det är konstigt när jag för tre år sedan satte igång att röra min annars stillasittande kropp med målet att genomföra en svensk klassiker kände som om en svensk klassiker var något oerhört stort och nästan oövervinneligt. I år genomförde jag min andra klassiker och med årets Lidingölopp är jag nu inne på min tredje. Det är som om delmålen i en svensk klassiker nu går av bara farten. Att genomföra något av loppen som ingår i en svensk klassiker tycker jag fortfarande är en bedrift men jag har flyttat fram ramarna av vad jag tycker är jobbigt och siktar mot nya mål.

klassiker

 

Det jag nu har framför mig är Vasaloppets öppna spår den 29 februari.

vasaloppets dragning

Jag har redan genomfört Vasaloppet tre gången och jag vet hur ont jag brukar ha efteråt på grund av ryggproblem så I år kommer jag att koncentrera träningen på bålen för att förhoppningsvis må lite bättre efteråt.

De två sista åren har det varit skitföre vilket har gjort att 90 % av de 90 kilometrarna stakar man, då tar rygg och mage stryk så jag spenderar en hel del tid i stakmaskinen på gymmet.

stakning-stakmaskin

Med “På minuten” i öronen så går tiden ganska fort. All den tid jag lägger nu vet jag att jag kommer få dubbelt upp tillbaka när jag väl står på skidorna i spåret.

Inget är gratis så det är bara att ta sig ut och träna, sätt dina mål och ge inte vika för lathet.

Tagged: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *