Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2492

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2496

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3468
Dagen efter. | Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår
27 september, 2015 Magnus Frischenfeldt

Dagen efter.

 

Då var mitt fjärde Lidingölopp avklarat. Löploppet som man älskar att hata. Lidingöloppet är tre långa mil som går i terrängen runt Lidingö. I år var det 51 upplagan och det stod tre herrar som har sprungit alla 51, en otrolig bedrift.

Bättre förutsättning kunde vi inte ha. Solen sken från en nästan blå himmel och temperaturen låg runt behagliga 15 grader, perfekt temperatur för en eftermiddag i löpspåret. Under mina tre lopp tidigare har jag inte lyckats att ta mig under tre timmar så årets mål var att bryta den magiska gränsen. Ni nu som tänker…. en timme milen ska väl inte vara någon match tycker jag ska anmäla sig redan nu till nästa års Lidingölopp.

De två första milen är riktigt behagliga sen kommer backarna…. Kroppen ger sig känna knäna värker och vaderna krampar då går det inte fort uppför Abborrebacken eller Karins backe. Nu tycker jag inte uppförsbackarna är de värsta, jag gillar INTE att springa nerför. Efter varje brant uppförsbacke kommer oftast en lång nedförsbacke. Jag saknar teknik och stegen blir tunga och sliter på benen…. Jag ska sluta träna uppför och börja springa nedför…

Det är alltid en folkfest runt Lidingöloppet. Det är inte bara lopp på lördagen utan börjar redan på fredagen med olika distanser och klasser, även lördagen bjuder på millopp och 15 km. Löpfesten avslutas på söndagen för knattarna, även de minsta ska ha möjlighet att delta. Det finns en distans som passar alla.

Jag och Lars var på plats i god tid för att hämta ut nummerlapp och möta upp Jocke Tillman som skaffade en startplats sent på fredas kväll jag tror att det var hans 16:e Lidingölopp.

tillman-lars-magnus-frischenfeldt-lidingöloppet-2015
Oberoende vilket lopp man ställer upp i så är det en känsla att gå mot starten. Adrenalinet bubblar i kroppen och man känner sig oövervinnerlig och tänker att det här är väl ingen match…

Team Apollo stod för uppvärmingen och dagen till ära så dök även Friidrottaren Mattias Sunneborn upp på podiet för att slå ett slag för Suicide Zero och “hoppet” Vi alla på Grönsta gärde deltog i ett rekordhopp, följ länken och läs mer.

mathias-sunneborn-lidingöloppet

I år hade jag en extra stor klump i magen. Fantastiska Jessica Lindén vars stämma ni förmodligen har hört, antigen som speaker på Lidingöloppet eller som expert kommentator på TV såg till att jag kom till start i år. Inte bara till start utan i STARTGRUPP TVÅ…!! Startgrupp två är supersnabb och jag har egentligen inget där att göra men där stod jag. Inte nog att jag stod långt fram, Jessica basunerade ut i högtalarna ett lycka till och att jag stod helt rätt i startgrupp… Jag hoppas att det inte är så många som går in efteråt och kollar mitt resultat för kändes som om ALLA sprang om mig.

Jag höll ganska bra men vid ca 20 km var jag tvungen att stretcha ut benen. Knät värkte och jag trodde det var kört. Jag haltade på några kilometer sen kändes det helt ok igen. Kroppen är fantastisk.

Känslan när jag avverkat alla tunga backar och närmar sig målet är fantastisk. Vid sista kurvan inför upploppet hittade jag energi i kroppen jag inte hade en aning om att jag hade.

upplopp-lidingöloppet

Med ett flin i ansiktet och en jäkla massa spring i benen så spurtade jag de sista 200 meter mot målet.

målgång-lidingöloppet-magnus-frischenfeldt

En skön syn.

målet-lidingöloppet

Jag är en nöjd och stolt medaljör. Nu nådde jag inte mitt mål att ta mig i mål under tre timmar utan missade med sex minuter. Jag gick dock i mål på personbästa så jag är mer än nöjd och siktar på bättre tid nästa år.

Nöjd-medaljör

I folkmängden hittade jag Malin Andersson som även honmed en medalj runt halsen.

malin-andersson-craftsportswear-magnus-frischenfeldt

Det är Malin som ser till att jag har kläder i världsklass på mig. Oberoende om det är kallt eller varmt så är det viktigt att vara rätt klädd, att transportera värme eller hålla regn borta från kroppen är avgörande då man genomför ett långlopp. Malin jobbar på Craft Sportswear.

Även Sabine och Lars gick i mål och kunde stoltsera med en medalj runt halsen.

sabine-lars-magnus-frischenfeldt-lidinggöloppet

Oberoende vilken tid man går i mål på så är det en bedrift att genomföra, alla som ställer upp i något liknande är vinnare. Anmäl dig till ett lopp som passar dig, det är en sporre att träna och nå nya mål.

Trots träningsvärk i morse tog jag mig till gymmet och genomförde 30 minuters snabb stakning i stakmaskinen. Det är snart vinter och Vasaloppet som är mitt nästa lopp. Ska jag ha en behaglig resa mellan Sälen och Mora så är det lika bra att sätta igång med skidträningen redan nu.

stakmaskin-sats

Nu ska jag lägga mig i soffan och vara nöjd med vad jag har presterat i helgen…

Fasen vad vi alla är bra..!!

Tagged: , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *