Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
Stockholm Halvmarathon 2015. | Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår
13 september, 2015 Magnus Frischenfeldt

Stockholm Halvmarathon 2015.

 

Igår gick Stockholm Halvmarathon av stapeln och jag stod på startlinjen. Som ni vet är inte löpning min starkaste sida och jag har svårt att hålla tempo dessutom har jag dragits med en trasig vad. Med bristande löpträning så satte jag ändå målet på tiden 1:50:00. Jag har bara sprungit ett halvmarathon innan och det var i Oslo förra året, då passerade jag mållinjen på tiden 1:54:32 så jag ville göra en liten förbättring. En halvmarathon är 21 km långt så det är en bit att ta sig.

Stockholm-halvmarathon-kungliga-operan-innanstart

Vädret kunde inte bli bättre lagom varmt i luften och ganska molnigt. Att stå på Strömbron i mitten av Stockholm är en skön känsla. Luften vibrerar av energi och nervositet, alla vill iväg.

Stockholm-halvmarathon-kungliga-operan-start-farthållare

I varje startgrupp finns det farthållare. Det är erfarna löpare med flaggor på ryggen som ska hålla ett jämt tempo men en viss måltid, perfekt för mig att hålla utsatt tid.

Det gick bra och jag kände mig ganska lätt i benen. Jag hängde på farthållarna nästan hela vägen och var tvungen att släppa dom några kilometer från mål.

Stockholm-halvmarathon-kungliga-operan-målgång

Det är en skön känsla att närma sig mål, att hitta de sista krafterna och försöka sig på en liten spurt.

Stockholm-halvmarathon-kungliga-operan-mål-medalj

Måltiden på 1:50:00 prickade jag inte, tyvärr missade jag den med 57 sekunder…!!! Min måltid blev 1:50:57 vilket jag är sjukt nöjd med. För att inte ha sprungit så många år, inte heller tränat någon speciell löpning tycker jag det är en bedrift att ta sig runt. Mitt mål är att genomföra. Gör jag det är jag nöjd. Trots att jag e nöjd med att genomföra ska man sätta upp mål för att ha något att träna mot, nästa år ska jag springa på 1:45:00..!!!

medalj-stockholm-halvmarathon-magnus-Frischenfeldt

Hur fort springer då eliten?

Vinnaren på herrsidan blev:
David Nilsson på den otroliga tiden 1:10:41 följt av Anders Fransson på tiden 01:11:00

Första dam var: Isabellah Andersson på tiden 1:17:20 och tvåa Frida Lundén på tiden 01:19:17

GRATTIS…!!!

Nu ska jag ta hand om min ömmande kropp och smörja in mig med liniment. Tack Malin Andersson på Craft sportswear som ser till att jag håller igång…!!!

Jag har startat en ny Instagramsida. Sök på Blod svett och skavsår

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *