Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
Vansbrosimmet 2015 i raketfart. | Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår
4 juli, 2015 Magnus Frischenfeldt

Vansbrosimmet 2015 i raketfart.

 

Idag genomförde jag min andra klassiker. Genom att simma Vansbrosimmet 3 km har jag under ett år åkt Vasaloppet, cyklat Vätternrundan och sprungit Lidingöloppet.

Dagens utmaning Vansbrosimmets öppen älv kunde inte genomföras i bättre förhållanden.  Solen sken och det var sommarvarmt i både Vanån och Västerdalälven.

Vansbrosimmet-2015-alla-innan

Vansbrosimmets öppen älv drog idag 1000 st simmare i min  startgrupp så det var trångt i startområdet.

innan start vansbrosimmet 2015

Trots sommarvärmen simmade jag i min nya superdräkt från Speedo. Det är fantastiskt hur Speedo kan få in så mycket teknik i en simdräkt. Den är uppbyggd med olika material i zoner och på så sätt få bästa prestanda och flyt “lyft” i vattnet. Man märker tydlig skillnad på dräkter. Jag återkommer om mer information om dräkten.

Hanna-och-jag-vansbrosimmet-innan-start-2

Hanna Bruce och jag innan start, svetten formligen rann om oss.

Magnus-Frischenfeldt-målgång-vansbrosimmet-2015

Jag är så sjukt nöjd med min insats trots att jag kunde ge MYCKET mer. Eftersom fjolårets Vansbrosim blev halverat på grund av kyla visste jag inte hur jag skulle reagera på den sista kilometern i motström så jag tog det lugnt i början….för lugnt…. Jag har aldrig simmat 3 km förut, träningspassen brukar ligga runt 2,5 km så det här var en ny erfarenhet.

Jag simmade in på tiden 00:54:18 det innebär att på 1000 startande hamnade jag på…

resultat-vansbrosimmet-2015

… 66 plats…!!! Fasen va jag är bra. Att jag skulle med tusen startande hamna på de 100 bästa trodde jag aldrig dessutom kändes det som om jag skulle kunna göra mycket bättre ifrån mig.

Vansbrosimmet-2015-mål-medalj

Ännu en medalj till samlingen och det kommer bli många fler.

hanna-bruce-magnus-frischenfeldt-medalj-vansbrosimmet-2015

Hanna gick även hon in på en rekordtid, nästa år simmar vi ännu fortare.

I år har jag ingen mer tävling inbokad men jag skulle vilja köra Stockholm City Triathlon, Stockholm Halvmara, Lidingöloppet och Ånga Swimrun vi får se vilka jag kommer att få tag på startplatser till.

Nu ska jag njuta av champagne och fira dagens prestation och att jag genomfört min andra klassiker så ha en bra helg, det ska jag…!!

Tagged: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *