Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
Tinnitus och sus i öronen. | Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår
22 juni, 2015 Magnus Frischenfeldt

Tinnitus och sus i öronen.

 

Jag har sedan många år haft problem med tinnitus och ett ständigt pip i öronen. När jag är trött, utsatt mig för hög musik eller ensidigt ljud så förstärks mina problem. Som många vet så kan man tyvärr inte göra något åt tinnitus utan man får lära sig att leva med sin tinnitus. Vad man kan göra är att skydda sig mot hög musik, konstant ljud som brus och försöka slappna av.

Jag har märkt att när jag är ute och cyklar längre sträckor tilltar mitt problem med “pipet i öronen”. För att slippa suset från vinden har jag tryckt in öronpluggar i öronen vilket inte är att föredra då man oftast cyklar runt på trafikerade vägar eller i klungor.

Gissa om jag blev glad då jag träffade Dag Nordström i sponsortältet på Vätternrundan. Dag Nordström har uppfunnit en smart liten sak som han kallar Windfree. Windfree består av ett skum med en cellstruktur som släpper in ljud men stoppar vinden. Testad och uppmätt tillsammans med KTH i vindtunnel.

windfree

Att slippa vindens sus och brus men ändå höra det som pågår runt omkring när man cyklar i klunga eller på trafikerade vägar var helt fantastiskt. Nu åker mina Windfree på varje gång jag är ute och cyklar dessutom kommer jag ha dom när jag är ute på sjön i sommar.

windfree-jag

Kolla in Windfrees hemsida för mer information, jag kan rekommendera att ni testar.

Kämpa på…!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *