Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
Crawlteknik på Youtube. | Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår
15 juni, 2015 Magnus Frischenfeldt

Crawlteknik på Youtube.

 

Det är konstigt hur man flyttar gränser och referensramar. Förra året då jag genomförde min första klassiker kändes det som min livs utmaning, nu gör jag min andra och det går av bara farten. Jag ska inte säga att det är en enkel uppgift men jag tacklar problemen på ett helt annat sätt och ser utmaningen med helt nya ögon. Efter att jag genomförde Vätternrundan i helgen så har jag bara Vansbrosimmet kvar för att ha genomfört min andra klassiker och träningen inför de olika utmaningarna har blivit en naturlig del av vardagen.

Med bara 19 dagar kvar Vansbrosimmet var det dags för årets första simpass. Jag är inte någon fena på att crawla så jag satte mig framför datorn och titta på alla olika crawltips som jag kunde hitta på Youtube, sen åkte min Speedo våtdräkt på och jag hoppade i vattnet.

speedo-simning-jogersö-magnus-frischenfeldt-premiär-trång

Under året har jag gått ner 8 kilo med det märktes inte ett dugg när jag krängde på mig våtdräkten den va minst lika trång som förra året. Nu är det så att ju trängre desto bättre för då fungerar dräkten som en andra hud och man slipper en massa kallt vatten som sipprar in. Har du funderingar på att köpa en dräkt gå då till ett proffs för att prova ut en dräkt som passar just dig, de flesta väljer en dräkt som är lite för stor.

speedo-simning-jogersö-magnus-frischenfeldt-premiär-trång-crawl

Väl i vattnet känns inte Speedodräkten överhuvud taget och den är hur smidig som helst.  Jag hade glömt hur jobbigt det var att crawla, dessutom utrustad med paddlar på händerna dom gör det ännu jobbigare. Jag har läst att man får bättre teknik på handens vinkel då den bryter vattenytan om man tränar med paddlar. Det finns hur många tips och trix på nätet det är bara att surfa runt och ta del av informationen Speedo har dessutom instruktionsfilmer på deras hemsida, följ länken.

Det blev ca 30 minuters crawl idag vilket jag är nöjd med som premiärtur, i morgon ska jag ner till Jogersö Triathlonbana så jag även har koll på hur långt jag simmar.

speedo-simning-jogersö-magnus-frischenfeldt

Träning ger resultat så det är bara att nöta på, dessutom är det väldigt skönt och tillfredställande.

Kämpa på.

Tagged: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *