Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
Ett rent helsike och trasig kedja…. | Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår
2 maj, 2015 Magnus Frischenfeldt

Ett rent helsike och trasig kedja….

 

Då var det dags för årets Lidingö MTB. Med lätt träningsvärk i ben och rumpa styrde jag mot Lidingövallen för att delta i det 63 km långa Lidingö MTB lopp.

STARK MAGAIN fungerar som mediapartner i tävlingen och Tomas Borgå fanns på plats med magasinets egna lilla MINI Cooper.

craftbilen-lidingö-MTB

Taggad till tänderna och laddad till max ställde jag mig i startgrupp 4 med en starttid 12.10 det var första gången jag stälde mig på startlinjen den dagen, vad jag då inte visste var att jag skulle stå där igen och då i startgrupp 12, den sista…

starten-lidingö-mtb-2015

Det var många startande och det är alltid lätt pirrigt när man ställer sig i startfållan.

starten-framåt-lidingö-MTB-2015

Starten gick bra och som vanligt är det högt tempo med, farten de första kilometrarna är alltid högre än vad den borde vara. Allt var frid och fröjd i hela 7 km sen small det….

KEDJEHELVETET GICK AV….!!! Extra slang hade jag med mig och även verktyg för att laga cykeln men inget nytt kedjelås… Det suger jag som ville det här så mycket och nu stod jag där i en backe med trasig kedja…. Det var bara att inse fakta och gilla läget. Jag tog cykeln i handen och började att springa tillbaka till starten. Det var en nätt liten språngmarch på ca 5 km innan jag var framme där jag hade stått för ett tag sen, taggad till tänderna i startgrupp 4.

Egentligen hade jag redan gett upp och trodde att det var kört, men med hjälp av fantastiska mekaniker i EXPO tältet var kedjan lagad på 10 minuter och eftersom det fortfarande stod en startgrupp kvar vid starten så tänkte jag att så lätt ger jag mig inte…

Det var nu andra gången jag nu stod vid starten redo att ge mig av. Fantastiska speakern Jessica Lindén snappade upp mig och med ett brett leende så tryckte hon mikrofonen framför mig och undrade vad jag gjorde där igen…. Min start hade ju gått för LÄNGE sedan….

Jag tog mig runt trots att jag nu hade trampat längre än de flesta och dessutom fått mig en språngmarch på några kilometer. Lidingö MTB är inger enkelt lopp, att det finns så många backar på Lidingö är helt sjukt. Det känns som om loppet är en enda lång uppförsbacke och när man äntligen kommit till en nedförsbacke så slutar den oftast i en 90 graders sväng och man tappar all fart.

I målet träffade jag även en nöjd Tomas Borgå som hade genomfört sitt första Lidingö MTB.

tomas-borgå-jag-lidingö-mtb

Jag spang även på Evelina från Craft  i Crafttältet.

Evelina-från-craft

Det är alltid kul att att träffa dom som hjälper mig i mina utmaningar.

Jag vill gratulera vinnarna…!!

Vinnare herrar lidingö MTB 2015

I herrklassen vann:

1 Matthias Wengelin SCS RACINGTEAM 2:04:45
2 Fredrik Edin Cykloteket Racing Team 2:04:45
3 Axel Lindh SCS RACINGTEAM 2:04:46

Och damklassen vann:

vinnare damer Lidingö MTB

1 Felicia Ferner Borlänge ck 2:28:35
2 Åsa Erlansson Varbergs MTB 2:30:20
3 Ellinor Huusko Team Rytger 2:37:51

Grattis ni är OTROLIGA…!!

Inte nog med detta. Jag kraschade ganska ordentligt i backarna vid Bosön. Backarna vid Bosön kan jämföras med backarna i Risberg under Vasaloppet. Dom har byggt läktare där åskådare står och jublar när cyklister huvudstupa faller bland stenarna. Med trasiga kläder och ett ordentligt slag mot smalbenet hoppade jag upp på cykeln igen och stolt trampade vidare som om inget hänt, det var först när jag kom hem som jag insåg hur illa det var.

skadad-fot-lidingö-MTB

Vaden har dubblat omkretsen och skiftar i en djup violett ton, dessutom är det det omöjligt att stödja på foten. Det som inte dödar härdar.

Det tråkiga är att när jag går in på mitt resultat så har jag ingen sluttid… Inte ha jag bara cyklat längre än de andra jag har enligt resultatet BRUTIT…!!! Jag BRYTER ALDRIG…!! Dessutom har jag tappat medaljen…. Jessica Lindén Jag vill ha en SLUTTID och en ny medalj…!!

Det var en bra dag… Kanske inte perfekt men jag har lärt mig något och det är att ta med sig ett extra kedja lås.

Nu ska jag ta hand om min sargade kropp och hoppas på att jag mår bättre i morgon.

Tagged: , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *