Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
Cykelgarage och LCHF. | Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår
8 april, 2015 Magnus Frischenfeldt

Cykelgarage och LCHF.

 

Hemma i Stockholm cyklar vi nästan varje dag. Att cykla är det perfekta sättet att ta sig fram i staden. Cyklarna vi använder oss av dagligen är rostiga, skramlar och hoppar över växlar, trots detta så trampar vi trotjänarna gata upp och gata ner.

När jag tittar in i gästrummet i stugan är det en helt annan syn. Där står tre blanka, snabba och snygga cyklar.

cykel-craft

Dessutom står det två till MTB cyklar i friggeboden…. Det är trist att inte kunna ha dom i Stockholm för lämnar man dom ute en milli sekund är dom borta…

Efter påsken har jag varit lite lat, igår hamnade jag på terassen med solen i ansiktet och en stor kopp kaffe i handen, att ge sig ut i löpspåret eller på en lång cykeltur försvann snabbt från schemat. Att ta hand om kroppen genom att bara vara lat är inte heller fel ibland.

jag-sola

Min LCHF diet håller jag fortfarande, det var inte det lättaste under påsken då påskborden dukades med massor av laktos, gluten och inte minst allt PÅSKGODIS…. Jag höll mig från det mesta och känner mig riktigt stolt.

påskmat

Hur går det då för mig? Jo, jag har inte riktigt samma ork som förut och energin räcker inte till. Jag vet inte om det beror på kostförändringen eller om det bara är så att vårtröttheten har slagit till. Jag kan inte heller hålla samma tempo hela tiden, någon gång måste man varva ner och ladda inför nya mål. Något viktras har det inte heller blivit. Vågen visar nu på 78 kg (+ 0,5 kg) det är på en viktminskning på ca 2,8 kg. Man ser det främst på kroppen som ändrar form. Jag vill ju bli lättare för att kunna springa långt utan extra påfrestning på knän och höfter.

Det gamla ordspråket “trägen vinner” gäller så jag ger inte upp i första taget. Målet är 75 kg. Om jag når dit innan sommaren så kommer jag vara riktigt nöjd.

Matematiken är enkel… Allt man stoppar i sig är energi och energi som inte förbränns sätter sig på koppen som extra vikt. Det är upp till en själv vad man vill och vilka mål man vill uppnå… Inget är gratis endast hårt arbete avlönas.

Nu ska jag ut i skogen och cykla några mil..!!

Tagged: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *