Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
På kryssning i den Karibiska övärden med Celeberty Cruises. | Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår
16 februari, 2015 Magnus Frischenfeldt

På kryssning i den Karibiska övärden med Celeberty Cruises.

 

Jag har aldrig varit med om något liknande. Vi har nu gått ombord på kryssningsskeppet Reflektion som tillhör rederiet Celebery Cruises och seglar ut i den karibiska övärlden. Detta skepp är något ut över det vanliga. Det är ett gigantiskt stort skepp och det finns massor att göra. Mat i överflöd i de 14 olika restaurangerna och en foodcourt eller roomservice som är öppen 24 timmar om dygnet. Barerna med allehanda drycker som bara väntar på att ta beställningar. Frukosten beställs kvällen innan och serveras på utsatt tid till hytten för att ätas på balkongen med utsikt över havet. Det enda som saknas är uppkoppling till internet så vi har ingen aning om vad som händer i världen utanför. Det kanske bara är nyttigt eftersom man normalt är ständigt uppkopplad och tillgänglig. Just nu är vi i Puerto Rico så vi passar på att slinka i på ett internetcafe.

miami harbor

Det är ett späckat schema här på skeppet och vi har stressiga dagar. Förutom de planerade strandhuggen på Karibiska öar så kan man gå på matlagning, foto och målarkurser, datakurser, dansklasser och datautbildning. På gräsmattan kan man spela boule eller ha picknick. Har man ingen lust att göra något så lägger man sig i en solstol vid poolen för att bara lata sig.

celeberty crices

pool cruice ship miami

celeberty cruices grass

celeberty cruices inside

hidaway celeberty cruices

För att inte såsa ihop totalt och gå upp allt för mycket i vikt så har vi ett full utrustat gym som står till förfogande. Perfekt för mig som endast har en vecka kvar från att vi kommer hem till Vasaloppet. Med tanke på att vi har hur mycket tid som helst så lägger jag in två pass i gymmet om dagen. Kondition på morgonen och ett styrkepass på eftermiddagen. Igår löpning 45 minuter och ett bra rygg, axelpass.

Gym cruice ship

gym

gym på båten

När man står på löpbandet så blir man dessutom servad med coldtowels.

cold towel

Efter passet är det bara att varva ner i Persian garden med utsikt över Atlantens vågor och uppvärmda mosaikbäddar som är ergonomiskt utformade för ryggen.

persian garden

Som ni hör går det ingen nöd på oss. Lata dagar med mat, dryck och dessutom massor av träning. Om några veckor kommer jag stå redo på startlinjen och skida de nio mil som Vasaloppet är.

Jag vet inte om jag kommer att få tillgång till internet igen, om inte så får ni ha det så bra hemma i kylan, själv så tar jag mig en tupplur i solen innan solnedgången som vi njuter av från vår privata balkong.

solnedgång Karibien

Comment (1)

  1. maarit

    Men åh vilka jobbiga dagar. Hoppas du tar dig igenom dem. 🙂 MEN GE MIG!!!!! Precis vad jag behöver! Måste boka en kryssning. Tror du det är samma service på Viking Line?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *