Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
Vasaloppet nästa. | Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår
3 februari, 2015 Magnus Frischenfeldt

Vasaloppet nästa.

 

Det är nära nu, endast några veckor kvar.

Äntligen har snön kommit och Nyköpings Orienteringsklubb har igen fixat fantastiska spår i Ekensberg. Lars och jag packade skidorna för att avverka ett antal staktag innan vi styrde bilen mot Stockholm.

parkering-å-jag-ekensberg

Med egenvallade skidor gav jag mig ut i nyspårade står.

jag-skidspår-ekensberg

Ekensberg, vilken pärla. Det finns olika spår att välja på. Först tog jag ett varv i skogen. 5 km i varierande terräng. Det bar både uppför och nerför, tyvärr gick det lika fort framåt som bakåt på grund av mitt egna mix av valla. Jag ska inte hålla på med saker som jag inte har en aning om och till Vasaloppet ska jag låta proffs valla mina skidor.

lars-å-jag-ekensberg

Men vad gör det om man har möjlighet att vara ute en hel eftermiddag…

lars-och-jag-skidspår-ekensberg

Efter skogsslingan som var 5 km drog vi ett varv även i ängsspåret som även det är 5 km. Totalt blev det endast 10 km idag men vi va toknöjda att få avverka några kilometer på snö.

I morgon kommer bli min sista tur på snö innan Vasaloppet och jag ska försöka att avverka ett långpass på minst 30 km. I helgen ska vi nämligen åka på semester västerut till värmen och vi kommer inte tillbaka förens några dagar innan starten av det 90 km långa Vasaloppet.

Men vad gör det? Med rätt inställning och utrustning från Craft kan det inte gå fel…

Om några veckor kommer jag genomföra mitt tredje Vasalopp…. Kommer ni med?

I morgon kommer rapport om spåren i Ekensberg….. Ge er ut i vårt fantastiska vinterlandskap…!!!

Tagged: , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *