Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
Med sunt förnuft. | Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår
1 februari, 2015 Magnus Frischenfeldt

Med sunt förnuft.

 

Jag har ingen utbildning eller någon egentlig kunskap i träning eller friskvård. Jag kan inte heller namnen på alla muskler i kroppen inte vad alla övningar heter. Jag vet dock vad som krävs av mig för att jag ska orka med min utmaningar som jag utsätter mig för.

Jag kommer inte heller att bli snabbast eller starkast i det jag håller på med inte heller kommer jag att stå på någon prispall med en medalj runt halsen, men det gör inget. Det jag vet är att dom utmaningar som jag utsätter mig för ska jag banns mig klara av. Mitt mål är att genomföra och ha förbaskat kul på vägen.

Använder man sunt förnuft så är det ganska enkelt med träning. Jag vet vilken utmaning som väntar och då är det bara att träna de muskelgrupper och kondition som behövs för att klara av uppgiften. Ju mer man tränar desto trevligare och lättare går utmaningen.

Det jag skriver här i bloggen har inte mycket med vetenskap eller en massa utbildning att göra det överlåter jag med varm hand till alla duktiga personliga tränare som finns på våra gym. Jag har själv tagit hjälp av en PT när jag har behövt extra boost och goda råd i min träning.

Mitt mål är att ha kul och må bra i vardagen och träningen ska bli en sund och naturlig del av dagen, med den inställningen kommer man en bra bit på väg. Man får så mycket gratis bara man lägger någon halvtimme om dagen på att få hjärtat att slå lite fortare och att några svettpärlor bildas i pannan.

Ut och rör på er, man behöver inte vara en expert eller kunna allt, det mesta ger sig på vägen.

Mitt år av utmaningar börjar att ta form det som är inbokat hitintills är:

  • 2 mars   Vasaloppet Öppet spår   Skidor
  • 2 maj     Lidingö MTB                        Cykel
  • 9 maj     Tough Viking                      Hinderbana
  • 21 maj   Urman Mile                         Löpning
  • 6 juni     Siljan runt 160 km            Cykel
  • 13 juni   Vätternrundan 300km    Cykel
  • 3 juli       Vansbrosimningen          Simning

Jag hoppas och vet att det inte kommer att sluta med detta utan jag vill även springa Stockholm Marathon, Stockholm Halv Marathon, Midnattsloppet, Göteborgsvarvet och Tjurruset.

Inget av det är klart och jag får se var jag kan få tag på startplatser och hur det ser ut med tiden.

Eftersom jag har ett Vasalopp om ett par veckor så koncentrerar jag mig på kondition och skidåkning för att orka med de nio mil som Vasaloppet är. Då det inte finns mycket snö på våra breddgrader så får det bli stakmasinen och löpbandet på gymmet som får fungera som substitut. Jag varvar kondition med mycket bålövningar, axel, rygg och triceps för att det är där jag brukar ha som ondast efter Vasaloppet.

I morse körde jag ett konditionspass på 45 minuter. Jag varvade stakmaskinen med löpbandet. 5 minuter spurt stakning följt av 5 minuter snabb löpning. Så höll jag på och jag lovar att det var bra svettigt. Jag fick en kickstart på dagen. I kväll är det ett styrke pass som väntar med rygg axlar och triceps. Jag tycker att det är kul och jag mår bra av det så det är bara att köra på.

Ha en bra söndag….. Ta på er bra kläder och ge er ut i slasket…

Tagged: , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *