Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
På jakt efter snö. | Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår
8 januari, 2015 Magnus Frischenfeldt

På jakt efter snö.

 

Det vore inte fel att få några mil i benen inför stundande Vasalopp. Det är inte många veckor kvar och jag har inte packat upp skidorna efter Vasaloppet 2014.

I förhoppning att få möta snön satte vi oss på flyget som tog oss upp till Jämtland och Östersund. Jämtland i Januari brukar vara snösäkert men ack vad vi bedrog oss.

När vi landade på Frösön sent igår kväll möttes vi av -2 gradet och nästan barmark, det var inte riktigt vad vi vill och i morse när vi steg upp så var det dimmigt och +2 grader.
Den lilla snö som fanns smälte sakta och droppade ned från taket. Snabbt konstaterades att några skidor skulle det inte bli.

Plan B. Skridskorna var nedpackade och vi hade hört att isen på Storsjön var det fantastisk. Med snörade pjäxor styrde vi mot Hallen för att ge oss ut på isen.

lars och amanda storsjön skridsko

Det var inte perfekt is för det hade blåst och vallar av snö hade byggts upp.

jag amanda lars skridsko storsjön

Men vad gör det när solen bryter fram och det känndes som om vi var ensamma på Storsjön Lars, Amanda och jag.

skridsko jag storsjön

skridsko storsjön amanda och jag

Vi fick en fantastisk dag med några mils skridskoåkning.

Den som säger att motion och friluftsliv är tråkigt förstår jag mig inte på, öppna dörren och kliv ut i naturen, vi har en fantastik natur i Sverige och den är alldeles gratis.

Låt 2015 bli ett år då vi stänger av tv, lägger undan surfplattorna och umgås istället.

God fortsättning.

Tagged: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *