6 december, 2014 Magnus Frischenfeldt

Runt ön på fyra hjul.

 

Fredag och vilodag. Man ska tydligen vila på semestern så det tänker vi göra idag. Upp tidigt för att hyra bil och köra runt ön. Gran Canaria är inte så stor men vägarna är allt ifrån raka så det tog sin lilla tid att nå toppen.

utflykt-grancan

Sju grader och moln väntade på toppen när vi väl var där. Det är en hel del cyklister här som pinar sig upp längs de branta bergskanterna. Men nerför går det betydligt lättare.

cyklist-grancan

Den här cyklisten låg vi bakom ett tag. Som mest visade våran hastighetsmätare 65 km i timmen, jag vill inte tänka på vad som skulle hända honom om han skulle få punktering. Vi gjorde et snabbt besök i huvudstaden och shoppade lite julklappar för att sedan åka mot den mysiga hamnstaden Mogan.

mogan

Det blev en heldag som slutade i Playa del Ingles nöjesliv med middag och drinkar så vi är lätt slitna idag efter gårdagsnatten. Det blåser det storm idag men den ska vi trotsa och gå  ut på långpromenad för att sätta igång våra stackars slitna kroppar.

Tagged: , , ,

Comments (2)

  1. heike emmrich

    Underbart ställe att cykla på, vi är där på träningsläger i mars (inte jag i år , byter jobb)
    Jag brukar springa upp till Fataga ibland 🙂

    • magnus

      Perfekt att cykla på ön dessutom behöver man inte ta med cykel då det finns bra cyklar att hyra. Men jädrans vilka backar…!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *