Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
Oslo halvmarathon 2014. | Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår
21 september, 2014 Magnus Frischenfeldt

Oslo halvmarathon 2014.

 

Jag har haft en fantastisk resa till Norge i helgen. Jag har inte bara sprungit mitt första halvmarathon, jag har dessutom gjort det riktigt bra. Helgen bjöd inte bara på fantastisk löpning på Oslos gator med fint väder, jag träffade dessutom massor av intressanta människor.

Det var Jag, Tomas Färnlöv och Tor Norinder som packade väskorna fulla med träningskläder för att ta oss an Oslos gator. Så här laddade var vi innan startskottet.

Innan-oslohalvmarathon

Oslo Marathon och halvmarathon anordnas av sportklubben Vidar. Förutom Oslo marathon och halvmaraton går även startskottet för ett 10 km långt lopp till minne av Grete Waits,  loppet anordnas av Aktiv mot kreft som genererar pengar till cancerforskning och jobbar för att fysisk aktivitet ska bli en del av canserbehandlingen. Grete Waits var norsk friidrottare, terränglöpare och förgrundsgestalt för kvinnor på de längre distanserna. Hon vann New York Maraton nio gånger och var världsrekordhållare på 3000 meter. 2011 dog Grete i cancer.

Oslo halvmaraton är ett fint lopp och stora delar går längs vatten och mellan historiska byggnader.

karta oslo

Jag höll ganska bra tempo men vid 16 km gick det ganska trögt och jag tappade farten i en uppförsbacke, där förlorade jag även Tomas då såg honom försvinna framför mig. Tor tappade vi redan vid 10 km då hans fot tyvärr gav upp. Vid fyra kilometer höll jag snabbaste genomsnittstiden.

tider oslo halvmara

Känslan när man bara har några 100 meter kvar och man ser målet är en skön.

Målsång-oslo-halvmarathon

Jag är sjukt nöjd med mitt lopp och jag slog rekord…!! Jag tog mig runt den 21 km långa banan på tiden 1:54:32. och är nöjd med att jag kan lägga ytterligare en medalj till samlingarna.

Halmarathon-oslo-hotel

medalj-oslohalvmarathon

För att fira dagens bragd hade vi bokat bord på Tjuvholmen där vi fick sällskap av minst sagt imponerade människor och atleter.

legender

På vänster sida sitter Frank Shorter som under sin karriär tog OS guld på Marathon  München 1972 och silver Montreál 1976. Bredvid Tomas Färnlöv sitter Tony Isaksen som är Market Direktor för Oslo Maraton. På höger sida sitter Jack Waitz som driver Aktiv mot kreft  samt var Grete Waitz man. bredvid mig sitter Joan Benoit som tog OS-guld i maraton vid friidrottstävlingarna 1984 i Los Angeles.

Dessa fantastiska atleter hade jag möjlighet att umgås och prata med under hela kvällen. När jag återvände mot Sverige och Stockholm på söndagen var det med ett leende på läpparna och värkande ben.

Tack alla ni som gjorde resan till Oslo möjlig. Tomas Färnlöv, Tony Isaksen och Tor Norinder. Ett tack går även till Craft som ser till att jag är rätt klädd.

Tagged: , , , , , , ,

Comments (2)

  1. maarit

    Sjukt bra sprunget! Kommer att gå tokbra för dig på Lidingöloppet! Jag är tyvärr sjuk så jag följer dig via webben, kör hårt!

    • magnus

      Tack..!! Nu ska jag bara hela mina stackars vader den är jag på G igen… Hoppas vi ses snart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *