Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
En simtur i viken. | Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår
25 maj, 2014 Magnus Frischenfeldt

En simtur i viken.

 

Sommaren är här och med den simträning. Det har inte blivit mycket simning på grund av cykel och löpträning. Idag kunde jag inte motstå att tränga in min kropp i våtdräkten från Speedo och ta en simtur. Solen skiner och det är hur skönt som helst.

jag-speedo-ta-pa

Det är inte det lättaste att tränga in kroppen i den yber tighta neoprendräkten. Det gäller att den sitter som ett andra lager hud för att fungera optimalt. Jag har fått hjälp av ett proffs som inte gör annat än håller på med Triathlon och simdräkter. Min dräkt är en  Men’S TriI event full sleeved wetsuit från Speedo. Det underlättar att ha en dräkt som håller värme, ger flytkraft och är smidig i vattnet. Med tanke på att det kan vara 13 grader under Vansbrosimmet lär det behövas…

jag-speedo-palldlar

Iförd dräkt, gummimössa och paddlar på händerna allt från Speedo gav jag mig ut i böljan den blå..

jag-speedo-ryg

Det är skitjobbigt att crawla. Jag som har tittat på Youtube clip om hur man gör. Man ska andas i tid utan att en vågorna ser dig en kallsup, armarna ska synkas och benen ska sprattla i takt.

jag-crawl-speedo

Det är tur att det är ett tag kvar till Vansbrosimmet, jag lär behöva all träning jag kan få för att 3 km simning i kallt vatten ska bli behagligt. Skulle jag ha tid vore det bästa att gå en crawlkurs. Det finns en triathlon bana vid stugan och på Jogersöbadet en uppmätt bana i vattnet som är 375 m, ett perfekt ställe att träna på. Det blev inte så många meter idag men e bra start på min simkarriär.

jag-speedo-stege

Jag är nöjd och i morgon simmar jag vidare…

Simma lugnt…

Tagged: , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *