Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
Lidingö och en jäkla massa backar.. | Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår
4 maj, 2014 Magnus Frischenfeldt

Lidingö och en jäkla massa backar..

 

Då har jag avverkat mitt första cykellopp. Jag har inte riktigt förstådd det där med cykling ännu men jag börjar lära mig. Det lopp jag ska klara i min klassikersatsning är Vätternrundan, mer än så hade jag inte tänkt mig.

Nu är det så att STARK MAGASIN är mediapartner på Lidingö MTB så jag blev erbjuden en startplats som jag naturligtvis inte kunde tacka nej till.

stark-banderoll

Jag tackar inte nej till en utmaning det ger extra energi i träningen. Var man än vände blicken så var STARK MAGASIN representerat. Dels på banderoller, utdelning av tidningar och en logoprydd bil.

stark-lidingo-mtb2

Starten sig 09.00 och visste inte riktigt vad jag hade att vänta mig men det är precis som på Vasaloppet man ska vara ute i god tid för att placera cykeln.

startfolla-lidingo-mtb

Man kan ju tjäna en några sekunder….

Nu var det så att jag kryssat i tävlingsklass istället för motionär vilket jag egentligen borde ha gjort, så nu startade jag med dom stora killarna…

jag-start-mtb

Där stod jag i andra led med övriga startfältet bakom mig…. Det var totalt 12 startled och lite över 1500 cyklister. Jag åkte inte om många men blev omkörd av desto fler.. Starten gick och jag försöket hänga på. Det gick faktist riktigt bra jag trampade på för kung och fosterland och hoppade runt bland stockar och sten.

Jag blev aldrig riktigt utmattad men benen tog stryk.  Jag hade inte i min vildaste fantasi trott att Lidingö hade så många branta långa UPPFÖRSBACKAR. Efter varje uppförsbacke kommer en nedförsbacke det var det jag såg som min räddning. Tyvärr så slutade oftast nerförsbacken med en skarp sväng och ytterliga en uppförsbacke så det där med nedförsbackar fick min inte mycket hjälp av. När vi hade 20 km kvar så började det snöa/hagla inte riktigt vad man önskade sig.

sno-mtb

Med Windbreakern och extra bootisar på skorna från Craft  var det inga problem. Jag till och med spurtade den sist kilometern rakt in i mål.

jag-mal-mtb

Solen sken igen, jag var i mål trött men jäkligt nöjd. Jag satsade på 2 mil i timmen och det höll jag nästan. Den tiden brukar jag köra på men jag hade inte riktigt räknat med så många och långa backar. Min tid blev 3:22:57 och en placering på 578 plats av lite mer än 1500 startande.

resultat

Till nästa år ska jag träna backar då kommer jag swicha uppför. Vinnaren i herrklassen var Calle Friberg från Järfälla CK med en tid på 2:08:21

vinnare-herrar-lidingo-mtb

Damklassen vanns av Det var Linn Tyllman från Team Corratec Swedens  på tiden 2:26:37

vinnare-damer-lidingo-mtb

Det tog mig mer än en timmer att cykla den 62 km långa banan. Jag har något att träna mot, inte för att jag någonsin kommer att komma i närheten av deras tid men under 3 timmar ska jag väl klara. Väl i mål så fick vi mat. En efterlängtad måltid bestående av Pulled pork.

pulledpork-mtb

Det skulle inte spela någon roll vad dom serverat jag var skithungrig,

Jag vill tacka dom som har gjort min MTB premiär möjlig.

jag-mal-mtb kopia

Tomas Borgå på STARK MAGASIN som ordnade startplatsen och Malin Andersson från Craft som ser till att jag har rätt kläder på mig.

Nu laddar jag om för Stockholm Marathon som går av stapeln 31 maj. Det är ett till litet speciellt lopp som går 22 maj som jag kommer att vara med på, det är Urban mile. Jag försöker att få med så många som möjligt att springa 5 km eller 10 km sträckan avgör man själv. Det krävs ingen anmälan och de pengar man vill betala går oavkortat till Barncanserfonden. Häng med DU med…!! Följ länken och läs.

Urban Stockholm Mile 2014

Nu ska jag plocka fram löpskorna och börja säsongens löpträning… I morgon lär det bli några mil…

Ha en skön söndag…!

Tagged: , , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *