Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2492

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2496

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3468
Snart är det MTB premiär. | Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår
28 april, 2014 Magnus Frischenfeldt

Snart är det MTB premiär.

 

Nu är det inte många dagar kvar då jag ska köra mitt första MTB lopp. På söndag är det dax för Lidingö MTB. Jag har gjort det jag kan för att komma iform. Ny cykel, de bästa kläderna från Craft och en massa mil i skogen över stock och sten. Jag säger igen det jag sagt förut, det spelar ingen roll vilken tid man har bara man genomför. Jag kommer aldrig bryta och säga att jag inte orkade…. det är ok om man skadar sig eller att utrustningen inte håller annars finns det inge ursäkter.

Idag gav jag mig ut i skogen igen. Jag har fått ett antal mil på nya cykeln men inte så många långa turer så det är hög tid att lägga på en mil. Dagens runda blev 34 km det är lite längre än halva loppet jag ska genomföra på söndag.

slinga

Jag har hittat den perfekta slingan här ute på ön. Ett varv är 11 km och innehåller riktigt tuffa tekniska partier, stigar, rötter, elljusspår och lite grusväg så det är bara att bestämma hur många varv man vill köra. Idag blev det 3.

På slingan finns det ett ställe som suger… av 3 varv idag så klarade jag endast att hålla mig på cykeln en gång de andra blev det platt fall..

fall

Det ser inte så farligt ut men det är stenigt rötter och svängar, har man för låg utväxling så stegrar man och tippar baklänges.

närbild

Det enda positiva att falla är vilostunden man får i ryggläge..

himmel

Dagar som denna så är det ganska skönt att bara ligga och titta upp på himmelen. Vad jag har förstått så är Lidingö MTB ett ganska enkelt lopp med endast två tekniska partier övriga sträckningar är packad löpslinga så det ska inte vara några problem.

STIG

Jag är nöjd med dagens träning. Det tog lite mer än två timmar så jag har fått mig ett bra träningspass. I morgon ska jag börja trappa ner inför söndagen så inte benen känns som två stockar på söndag.

Ha en skön måndagskväll….

Tagged: , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *