Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2492

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2496

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3468
Det slutade med en smäll. | Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår
14 april, 2014 Magnus Frischenfeldt

Det slutade med en smäll.

 

Nu har jag ingen ursäkt att inte träna någon av de fyra delmomenten i en svensk klassiker. Idag fick jag min nya våtdräkt från Speedo som ska ta mig fram varm de tre kilometer som Vansbrosimmet är.

simutrustning

Eftersom jag inte kan någonting om simning eller vilken utrustning jag behöver så har jag tagit hjälp av ett proffs. Jag kontaktade Robert på Speedo för att få hjälp att välja vad jag behöver. Först och främst en våtdräkt som håller mig varm samt hjälper till med flytkraften. Dräkten är framtagen för triathlon och är tunn och smidig. Den gör att jag kan sätta igång med simträningen redan nu. I helgen ska det bli premiärturen. Förutom dräkt så behöver man bra simglasögon. Jag har provat olika simglasögon men de här från Speedo sitter som gjutna. För att kunna effektivisera träningen har jag även powerpaddles för händerna. Det ska bli spännande att kasta sig ut i havet och börja simträna. Robert skicklade även en länk på teknikträning och bra saker att veta. Följ länken och kolla: https://www.youtube.com/speedo det finns hur mycket som helst att tänka på.

Idag var det återigen cykeln som gällde. Jag var riktigt taggad och planerade att trampa på minst tre mil. Det började bra, vädret idag var fantastiskt 14 grader varmt och blå himmel.

brygga

Det är ren lyx att motionera här i stugan. Var man än springer eller cyklar så har man havet runt hörnet dessutom behöver jag inte cykla asfalt för att ta mig rakt ut i skogen.

stig

Vi har ett elljusspår som är tre kilometer, perfekt med backar och svängar där man kommer upp i bra fart, från spåret går det in stigar där man kan tränat teknik. Jag hoppas att jag lägger upp träningen bra och varierat för jag har egentligen ingen aning vad jag håller på med. Jag blir svettig och får puls så något lär det ge. När man pausar så kan man inte klaga på rastplatserna.

jagbrygga

Som sagt det gick bra till en början. Efter 15 km så tog det tvärstopp. Framdäcket exploderade så det var bara att börja promenera….

punka

Nu är cykeln nermonterad och jag ska åka till cykelverkstaden i morgon. Förutom punkan så tror jag att framfälgen är skev….
Det är tur att det finns proffs..

I morgon är det en ny dag då får jag ta nya tag. Är inte cykeln lagad så har jag ett marathon att träna till så isåfall snörar jag löpskorna.

Ha en skön kväll…

Tagged: , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *