Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
Snörapport inför vasaloppet. | Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår
22 januari, 2014 Magnus Frischenfeldt

Snörapport inför vasaloppet.

Vasaloppet närmar sig och min axel läker sakta men säkert. Nu är det sex veckor kvar och jag har lika många mil i mina ben…. Inte så bra. Jag hoppas att jag hinner att åka några till för att inte komma till Sälen helt otränad och med en trasig axel för då är nio mil jädrigt långt.. Jag vet inte om det räcker med ett hårt pannben i det läget men det jag tänker på är att inget vasalopp ingen klassikermedalj… Så det finns inget annat än att gilla läget och skida vidare….

Det är positiv läsning på Vasaloppets hemsida gällande snöläget. fällande kan man läsa:

snovasalopp

Snön fortsätter att falla och kylan håller i sig. Vi jobbar för fullt med att färdigställa VasaloppsArenan för vinterns stora skidfest. Här kommer en uppdatering om läget i spåret just nu.

Hela arenan är nu packad med snö. Sträckan Berga by till Evertsberg är snöbelagd, men i dagsläget behövs det lite mer natursnö på den sträckan. Vi har till idag tillverkat ca 65 000 kubikmeter snö vid snöfabriken i Oxberg och för att säkerställa de mest känsliga delarna av arenan har vi påbörjat snösäkring med hjälp av konstsnö där det så behövs.
Under de närmsta dagarna och veckorna kommer arbetet att fortskrida och vi ber om allas överseende med snötransporter och maskiner i spåret. Spårprepareringen sker bitvis vilket gör att vissa sträckor kan sakna färdiga spår. Vår målsättning är att man till kommande helg (25-26 jan) kan åka i fina spår hela vägen från Zornmuséet till Hökberg, en sträcka på 19 km.
Tagged: , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *