Jag är så jäkla stel..!!

Det här går inte längre jag måste göra något åt att jag är stel som en pinne…!!

Varje morgon rullar jag ur sängen med en kropp som värker, jag har problem med ryggen för att lårmuskler och höftbojarna är sjukt stela. Nu har jag googlat en del för tips och trix och kommit fram till lite olika lösningar.

För det första måste jag bli betydligt bättre på att stretcha efter träningspass, passa på när man är uppvärmd och när muskelfibrer trasats sönder av tung träning. I stugan har jag en rulle och en triggerboll men dom används inte vidare flitigt. Börja och sluta dagen med lite stretch huta svårt ska det vara…

Enkla knep som jag vet gör skillnad men det är ju så förbannat TRÅKIGT…!!

Inför tävlingar knaprar jag extra magnesium för att slippa kramp och kunna belasta muskler lite extra, när jag läst på nätet är det många som äter extra magnesium för att slippa värk i muskler, det kan vara värt att testa.

Jag återkommer med resultat..!!

Träna på..

Simtävling inomhus vem trodde det skulle komma?

Att jag skulle stå på en startpall i ett badhus trodde jag aldrig skulle hända men nu har jag även den erfarenheten och jag gillade det! Jag är inte den snabbaste delfinen i bassängen inte heller vänder jag så snyggt som de andra gör men det kommer.

Vi var en tapper skara simmare som stod på startpallen. Jag deltog i fyra grenar: 50 meter fritt, 50 meter bröst, 200 merit medla lag och 200 meter fritt lag. Resultatet blev två silver och två brons, inte illa för att vara första gången.

Nu kan jag inte riktigt stoltsera med att jag var sjukt snabb och att det var därför hamnade på prispallen vi är nämligen inte så många i min startgrupp. Startgrupperna är indelade i åldrar och jag hamnar inte längre i den unga gruppen.

Det var riktigt kul och jag ser fram mot nästa tävling, då kanske jag även vågar mig på fjäril och sådanadära snygga vändningar när man får kallsup och automatisk nässköld.

Tror ni att ni kan simma men vill lära er på riktigt, gå med i en klubb. Det är bra mycket roligare att göra saker tillsammans.

Simma lugnt..!!

Tillbaka i sadeln Vätternrundan nästa….

Nu är jag tillbaka igen och har massor av utmaningar framför mig igen.

Efter en ganska trög sommar med en hel del skador och allmän trötthet så ska jag sakta men säkert sätta fart på döfläsket.

Jag har skrivit det förut och gör det igen, bästa sätt för motivation är att sätta mål. Jag har alltid haft något att sträva efter men har i princip nått de mål jag satt upp för mig själv. Hela grunden till bloggandet och träningen var att bevisa för mig själv att jag kunde klara en svensk klassiker. Nu har jag gjort det inte bara en gång utan två gånger, nästan tre men det föll på en avbruten tur runt Vättern.

För att ta revansch till mitt enda brutna lopp någonsin så tänker jag träna för att återigen trampa Vätternrundan. Nästa år är målet att förbättra min tid.

Jag har satt upp cykeln i trainern så nu är det bara att sätta igång…. INGA URSÄKTER.

Jag kan inte heller klaga på utsikten.

Nu vet ni var jag spenderar mina kvällar i stugan….

Tro inte att jag suttit still under sommaren jag har mer att berätta men det tar jag senare.

Träna på och sätt mål med träningen det motiverar.

Med gummidräkt och paddlar.

Äntligen har openwatersäsongen börjat.

Idag blev det ett skönt premiärpass på ön. Det är ingen vidare värme i vattnet men vad gör väl det när jag har en dräkt från SPEEDO tajtare än mitt egna skinn… Med paddlar i högsta hugg, simmössa på och bojen från HEAD fäst runt midjan körde jag ett intervallpass.

Jag tror att varje vända var ca 150 meter det blev 10 st stegrande tempo i varje 150 meters vända.
Med insim och avsim blev det närmare 2 kilometer en helt ok start på utesäsongen…

Det är en lyx att ha klippor runt hörnet av stugan, det är bara att dra på sig dräkten traska eller springa 800 meter så har jag hela havet öppet framför mig…!!!

Fasen vad jag har det bra..!! Simma lugnt.

Punka…

Man tar vad man har och löser problemet…

Allt går med lite vilja. Det är annat i skogen, jag hoppar inte runt bland stock och sten på cykeln med en morakniv i fickan.
Trots sol och sommar är det källaren på gymmet som gäller idag, tänkte se hur länge ryggen håller med lite sköna marklyft….

Rygg axelpass.

Trotsa känslan av lathet packa väskan och gå till gymmet…!! Så fort man är på plats brukar det flyta på och så gjorde det för mig idag.

Första passet på en vecka och det gick riktigt bra…!! 45 minuter intensivt rygg och axelpass med magövningar som mellanövningar.

Svettig som… det va riktigt skönt att svettas ur restprodukter från midsommarhelgen. Nu ska jag bara ta tag i kosten igen. Det blev storkok köttfärssås, perfekt att ha i frysen när man kommer hem stressad.

I morgon har jag möte med en dietist…. Spännande å se vad hon säger om min kosthållning.

Midsommar

Att jag ska sätta av minst 30 minuter till pulshöjande aktivitet varje dag har inte funkat vidare bra, det kom en midsommar vägen…
Normalt brukar jag säga att det har ingen betydelse tid finns bara man planerar. Jag har planerat sjukt dåligt.

Med stugan full i 4 dagar, massor med mat och visor där man dricker efter så blev det inte mycket träning för min del.

Allt på midsommarbordet är inte onyttigt…. Med sånghäfte i högsta hugg och någorlunda blå himmel blev det en kanonmidsommar.

Nu är det bara att ladda om och ta igen det jag har förlorat den sista veckan.
Inga fler ursäkter…. Gymmet nästa.

Säsongavslut för torsdagar.

Det har varit mycket sista tiden så simträningen har minst sagt blivit lidanden. Hur jag ska hinna med tre pass med simklubben Stockholm Dolphins i veckan är en gåta…

Nu lyckades jag ta mig till Kronobergsbadets basängen för säsongens sista torsdagspass. Trots träningsverk, blåmärken efter Lida loop och allmänt trasig kropp så är det skönt att dyka ner i vattnet, dessutom var vi helt själva på Kronobergsbadet och fick husera i bassängen som vi ville.

90 minuters drillande av samtliga fyra simsätt sen är man ganska mör.

Stilstudie på Marius Link som kämpar på med fjäril. Inte trodde jag för två år sedan då jag kom till klubben att jag skulle behärska fjäril. Vill man impa i bassängen så är det bara att dra några längder fjäril.

Nu börjar utesäsongen så det är bara att dra på våtdräkten och ge sig ut i Östersjön…
Simma lugnt…

Inget vidare kärt återseende….

Någon gång har jag sagt att under 30 minuter varje dag göra något som är pulshöjande. Något som gör att jag svettas, så jag gick till gymmet….

Det var ett tag sedan jag var där eftersom det varit mycket cykel sista tiden. Måste medge att jag inte var vidare sugen och det gick skitdåligt..!!

Kände mig svag och orkeslös ett riktigt SKITPASS…

Gav upp efter bara några ryggövningar och satte mig på spinningcykeln…

Efter 10 min gick jag och duschade….

Fy fasen va jag e kass…..
Tar igen det i morgon….

Lida Loop dagen efter….

På grund av värkande kropp, begynnande träningsverk, skrapsår och ett skadat knä lyckades jag somnade vid fyra i morse. Att sedan vakna med med träningsvärk är en skön känsla, ett betyg att jag tog ut mig i skogen igår. Med knakande leder och stel rygg är det bara att konstatera jag är inte är 20 längre…

Det är bara att hoppa upp i sadeln igen och trampa på.

Lida Loop var ett kanonlopp och jag kommer definitivt stå på startlinjen igen nästa år. Då vet jag dessutom vad jag har att vänta. Till nästa år ska jag träna bland rötter och stenar dessutom kommer Ryssbergens slalombacke att vara substitut till Lida Loops start. Ryssbergsbacken är både längre och brantare så det lär bli sjukt jobbigt.

Jag kan inget annat än rekommendera Lida loop med sina skogar, sjöar och steniga backar.

Här kommer lite bilder från loppet som Daniel Johnsson har tagit.

Starten för herrar elit.

Emil Lindgren och Calle Friberg som susade in på en andraplats. Emil blev 12:a

Matthias Wengelin och Henrik Sparr som kom in på 3:e plats. Matthias saknar placering.

Och så lite egobilder på mig…. min plats är ovesäntlig men jag kan garantera att nästa år kommer det att gå betydligt fortare…!!!

Rötter och sten var ett genomgående tema på loppet.

Det var tur att det även fanns platta grusvägar för återhämtning.