Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2492

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2496

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3468
Magnus Frischenfeldt | Blod, svett och skavsår | Stark Magasin

Gran Canaria + MTB = kärlek

Igår landande vi på Gran Canaria och våran sommarstuga vid Afrikas kust.

Till skillnad från normal packning tog jag med ett gigantiskt paket innehållandes min MTB. Eftersom jag köpt en ny till Sverige så fick den gamla följa med. Trots förkylning och allmän trötthet skruvade jag ihop cykeln idag och tänkte bara ta en liten testtur… Det blev en fantastisk 45 km tur rakt upp i bergen. Det är fantastisk cykling här på ön. Landsväg utan tjälskott perfekt för roadbiken och stigar till det oändliga för MTB.
Jag har svårt att tänka mig ett bättre ställe att träna backe på för det går uppåt…HELA TIDEN känns det som.

Klimatet är perfekt på vintern stadiga runt 20 grader.

Det finn appar och trax att ladda ner tio gps:n

Slingrande vägar och stigar efter varje krök kommer en ny backe….

Landskapet och stupen är fantastiska

Stenigt och dammigt.

Men jag har svårt att hitta ett bättre ställa att tvätta hojen på än på baksidan bredvid Bouganvillan…

Ourhomeawayfromhome.

Kom hit med cykeln…!!

Gränsla järnhästen.

Att cykla inne har sin charm, att cykla inne i grupp kan vara riktigt roligt. Idag hoppande jag upp på spinningcykeln och avverkade ett 60 minuters intervallpass på gymmet.

Jag förundras av många som sitter på spinningcyklarna utan att ens svettas en droppe, från mig rinner det floder hur kan det vara möjligt?

Jag har fått för mig att intervallpass på spinningcykel är ett av de träningssätt som snabbt förbättrat kondisen och som bonus förbränningen av dödköttet som ingen vill ha, rätta mig om jag har fel. I vilket fall så känns det förjäkla bra efter ett pass på spinningcykeln svettig och slutkörd….

Jag ska vara redo för cykelsäsong 2018..!!!

Dökött

Träningsångest och lathet resulterar i en sak… VIKTUPPGÅNG…!!

Det går löjligt fort att slappa till sig och känna sig allt annat än stark. Man kan inte skylla på någon annan än sig själv så valet är ju ganska lätt…UTNYTTJA GYMKORTET..!!

Bara jag kommer igång så får jag så mycket gratis. Oftast tycker jag att det är enklare när jag har något att se fram emot. Tidigare var det Vasaloppet under vintern som var det stora men förra året och i år har jag valt att inte ställa mig på startlinjen. Den stora ändledningen är avsaknaden av snö. Där jag bor är det inte enkelt att få snötid. Om jag visste att det skulle bli en bra vinter med masar av snö skulle jag satsa, men att tillbringa timme efter timme i stakmaskinen på gymet är inte min grej så nu är jag någonstans mitt emellan och vet inte riktigt vad jag ska träna.

Vad jag vet är att det kommer bli en hel del cykel så det lär bli en hel del spinningpass samt att trainern i stugan kommer att gå varm. Tanken är ett antal MTB lopp land annat Lidingö MTB där Starkmagasin är en sponsor samt några landsvägslopp som Siljan runt och förhoppningsvis Vätternrundan.

Nu ska jag sätta mig på spinningcykeln och köra intervaller i en timme… Det är sjukt svettigt.

Ge inte upp besegra latheten…. (försöker jag intala mig själv)

 

Nu jäklar får jag rycka upp mig.

 

Hur sätter man igång efter långvarig träningsångest?

Det känns som om jag har gått på sparlåga under en längre tid och det är dags att komma igång igen…. Jag har något att se fram mot. MTB:n är rengjord och packad i kartong för att flytta till Gran Canaria.

På Gran Canaria är det va 18-22 grader på vintern och 1000 MTB leder att utforska. Om jag inte kommer igång där då vetifaan….

Nu ska jag ge järnet, fortsättning följer…

Maldiverna nästa.

Nu sitter vi på Arlanda och hoppas på att få plats på Qatars flyg mot Doha och sedan Male på Maldiverna.

Det ser inte vidare ljus ut för flyget är fullbokat. Normalt är det inget problem om man har en biljett och kommer till incheckningen i tid. Nu åker vi på idbiljett och då gäller helt andra regler… Man får snällt stå och vänta och hoppas på att alla inte kommer eller glömt giltiga id-handlingar. Dessutom när man flyger id med Qatar så är det dresscode som gäller, nu står vi här uppklädda till tänderna med enormt bagage som innehåller två kiteutrustningar.

Nu har ni förstått att bloggen kommer att närmaste veckorna omvandlas till en reseblogg med massor av äventyr. Vill ni hänga på till Maldiverna följ bloggen, finns et nät ska jag försöka uppdatera dagligen.

Målet med resan är 10 dagars Kite med Surfbussen på ön Dhangethi i Ari atollen, förhoppningsvis massor av sköna dyk med Valhaj och Manta.

Första etappen på resan får vi veta om en timme, hamnar vi i Doha i morgon eller vaknar vi i egna sängar på Kungsholmen….

I morgon har vi svaret…

På rull…e i stugan.

På grund av att jag har en lätt trasig kropp, värkande muskler och knakande leder så testade jag något nytt i lördags. Triggerpoint på SATS. Jag är som vanligt skeptisk till allt som inte är svettigt eller gör så att musklerna skriker av träningen. Nu är det så att det gjorde sjukt ont att rulla kroppen fram och tillbaka på den lilla hårda rullen. I salen rullade övriga deltagare runt med pokerface, inte en min att det gjorde ont… Själv låg jag där på rullen och KVED.

Nu är det så att jag kände mig riktigt bra i kroppen efteråt så jag måste nog erkänna att det kommer bli fler icke svettiga Triggerpass i grupp.

Jag har faktist har en rulle i stugan jag aldrig använt, den har legat i garderoben i två år utan att bli använd. Mestadels på grund av att jag inte visste hur jag skulle använda den men i kväll åkte den fram.

Innan jag satte mig på cykeln i trailern så lade jag min stackars kropp på rullen och rullade runt på vardagsrumsgolvet. Jag kan inte påstå att det är en skön känsla men jag ska försöka att  rulla runt minst en kvart om dagen. Med den smärta måste det vara bra.

Trots gammal nummerlapp på cykeln från Siljan runt så känns det inte precis som om man deltar i ett cykellopp när man sitter på trainern. Det är betydligt jobbigare och svettigare att sitta still inomhus och trampa.

Med en ljusbok i högtalarna och timern på displayen så avverkade jag en timme med intervaller. Jag tycker det är betydligt enklare att dela upp träningen i bestämda intervaller. Uppvärmning och därefter 6 st 3min tungt med hög kadens/2min lätt (vila).  Därefter tyngsta drevet fram och en minut hög kadens på varje derv bak. Därefter 5 minutersintervallerna igen.Sjukt jobbigt och svettigt…

Vätternrundan nästa.

Jag är så jäkla stel..!!

Det här går inte längre jag måste göra något åt att jag är stel som en pinne…!!

Varje morgon rullar jag ur sängen med en kropp som värker, jag har problem med ryggen för att lårmuskler och höftbojarna är sjukt stela. Nu har jag googlat en del för tips och trix och kommit fram till lite olika lösningar.

För det första måste jag bli betydligt bättre på att stretcha efter träningspass, passa på när man är uppvärmd och när muskelfibrer trasats sönder av tung träning. I stugan har jag en rulle och en triggerboll men dom används inte vidare flitigt. Börja och sluta dagen med lite stretch hur svårt ska det vara…

Enkla knep som jag vet gör skillnad men det är ju så förbannat TRÅKIGT…!!

Inför tävlingar knaprar jag extra magnesium för att slippa kramp och kunna belasta muskler lite extra, när jag läst på nätet är det många som äter extra magnesium för att slippa värk i muskler, det kan vara värt att testa.

Jag återkommer med resultat..!!

Träna på..

Simtävling inomhus vem trodde det skulle komma?

Att jag skulle stå på en startpall i ett badhus trodde jag aldrig skulle hända men nu har jag även den erfarenheten och jag gillade det! Jag är inte den snabbaste delfinen i bassängen inte heller vänder jag så snyggt som de andra gör men det kommer.

Vi var en tapper skara simmare som stod på startpallen. Jag deltog i fyra grenar: 50 meter fritt, 50 meter bröst, 200 merit medla lag och 200 meter fritt lag. Resultatet blev två silver och två brons, inte illa för att vara första gången.

Nu kan jag inte riktigt stoltsera med att jag var sjukt snabb och att det var därför hamnade på prispallen vi är nämligen inte så många i min startgrupp. Startgrupperna är indelade i åldrar och jag hamnar inte längre i den unga gruppen.

Det var riktigt kul och jag ser fram mot nästa tävling, då kanske jag även vågar mig på fjäril och sådanadära snygga vändningar när man får kallsup och automatisk nässköld.

Tror ni att ni kan simma men vill lära er på riktigt, gå med i en klubb. Det är bra mycket roligare att göra saker tillsammans.

Simma lugnt..!!

Tillbaka i sadeln Vätternrundan nästa….

Nu är jag tillbaka igen och har massor av utmaningar framför mig igen.

Efter en ganska trög sommar med en hel del skador och allmän trötthet så ska jag sakta men säkert sätta fart på döfläsket.

Jag har skrivit det förut och gör det igen, bästa sätt för motivation är att sätta mål. Jag har alltid haft något att sträva efter men har i princip nått de mål jag satt upp för mig själv. Hela grunden till bloggandet och träningen var att bevisa för mig själv att jag kunde klara en svensk klassiker. Nu har jag gjort det inte bara en gång utan två gånger, nästan tre men det föll på en avbruten tur runt Vättern.

För att ta revansch till mitt enda brutna lopp någonsin så tänker jag träna för att återigen trampa Vätternrundan. Nästa år är målet att förbättra min tid.

Jag har satt upp cykeln i trainern så nu är det bara att sätta igång…. INGA URSÄKTER.

Jag kan inte heller klaga på utsikten.

Nu vet ni var jag spenderar mina kvällar i stugan….

Tro inte att jag suttit still under sommaren jag har mer att berätta men det tar jag senare.

Träna på och sätt mål med träningen det motiverar.

Med gummidräkt och paddlar.

Äntligen har openwatersäsongen börjat.

Idag blev det ett skönt premiärpass på ön. Det är ingen vidare värme i vattnet men vad gör väl det när jag har en dräkt från SPEEDO tajtare än mitt egna skinn… Med paddlar i högsta hugg, simmössa på och bojen från HEAD fäst runt midjan körde jag ett intervallpass.

Jag tror att varje vända var ca 150 meter det blev 10 st stegrande tempo i varje 150 meters vända.
Med insim och avsim blev det närmare 2 kilometer en helt ok start på utesäsongen…

Det är en lyx att ha klippor runt hörnet av stugan, det är bara att dra på sig dräkten traska eller springa 800 meter så har jag hela havet öppet framför mig…!!!

Fasen vad jag har det bra..!! Simma lugnt.