Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
Samvetesträning. Elins frågelåda svarar. | Elin Bjärkstedt
19 juli, 2017 Elin Bjärkstedt

Samvetesträning. Elins frågelåda svarar.

Elins frågelåda fick en fråga på mail:

”Hur ska jag göra för att på ett konstruktivt sätt minimera mitt dåliga samvete när jag lämnar familjen för att gå och träna?”

Kära frågeställare. Det finns så många kvinnor som postar bilder på solnedgångar med text som: ”Om Du mår bra mår dina barn bra.” och ”Ta hand om dig själv först, så kan du ta hand om andra sedan.”

Vi vet båda att det där bara är delvis sant. Barn struntar ganska ofta i hur vuxna mår så där till vardags. Ungar vill ha mat och kläder och rutiner och uppmärksamhet. De vill spela ganska tråkiga brädspel i många timmar. De vill också spela ganska roliga spel på ipaden i oändligt många timmar. Men det vill inte vi att de gör, då mår vi inte bra. Vi tänker på försvagade benstommar och skadade nackar och vällevnadssjukdomar som kryper ner i åldrarna. Diabetes och sådant. Vi vill att de ska bygga kojor på lagom avstånd från vägar och farliga vattendrag, något barn sällan gör nu för tiden om vi inte initierar och är med dem och bygger kojorna. Men då kan vi ju å andra sidan inte gå och träna. Men det skiter barnen i. Så vi är fast i rävsaxen. Och de där bilderna på solnedgångar ångar bort i flödet medan vi håglöst samlar pinnar till en koja. Du skulle såklart kunna göra några burpees i skogsbrynet, men kära frågeställare, det är inte det du vill, du vill ro så du får blodsmak i munnen och lyfta vikter till musklerna värker.

Jag tänker ställa dig lite frågor tillbaka.

  • Har du knarkat eller varit packad i dina barns närvaro så de blivit otrygga den senaste tiden?
  • Har dina barn fått mat den senaste tiden (Jag menar alltså mat, inte hemlagad välkomponerad ekologisk utan mat, du vet – fiskpinnar och gurkstavar)?
  • Har du varit med på en barnaktivitet som fotbollsträning, dansuppvisning, etc, den senaste månaden?
  • Har du fyllt i 50% av alla lappar från förskola och skola under den gångna terminen.
  • Har du sagt eller på annat sätt visat för ditt/dina barn att du älskar hen/dem under den senaste veckan?

Har du svarat nej på den första frågan och ja på de andra håller du ihop din familj med beröm godkänt.

Du har du förtjänat att gå och träna så ofta du vill.

Vad gäller partnern/maken så ingår att de, till skillnad från barnen, faktiskt bryr sig om hur du mår. Om de inte gör det bör du verkligen gå och träna för – fuck off.

Knarka inte!

 

About the Author

Elin Bjärkstedt läs mer om mig på wwww.personligaretraning.se