Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
Den ofrivilliga tävlaren… | Elin Bjärkstedt
29 juni, 2016 Elin Bjärkstedt

Den ofrivilliga tävlaren…

Det här att jag gjorde kvalet, mest för att stödja min box och vara delaktig i den roliga upptakten till Stortävlingen på Stadion den 21 augusti. Att jag ville peppa de andra motionärerna att våga vara med fast man inte är VM-kvalad i CrossFit som många av tränarna på Solid är. För att det var en rolig grej att göra sitt bästa på boxen efter de förutsättningar man har. Och så händer det att jag plötsligt inte kom helt sist och att jag faktiskt kvalificerade mig.

Så nu måste jag ta ställning till om jag ska vara med eller inte. Det är liksom inte KM eller så.

Så här är det. Jag är kvalad i Masterklassen 35+. Det är en ålderskategori där det finns otroligt starka duktiga tjejer som tävlat mycket och hängt med ett tag. Kvinnor som skulle sopa banan med de flesta 22åringar. Och så finns ett gäng som jag- som hållit på ganska länge och som sopar banan med alla klassföräldrar lätt som en plätt. Vi som alltid är starkast  i alla sociala sammanhang utanför boxen- men som inte har som ambition att tävla utanför KM och på föräldramötena. Det är två kategorier kan man säga. Och jag halkade liksom över från den senare kategorin.

Nu måste jag ta ställning till om jag ska göra det eller inte.

Så här: OM jag gör det vill jag för min egen skull verkligen göra mitt bästa. Då vill jag förbereda mig och inte fega ur. (Det här kan ni läsa om i nästa nummer av blaskan. Jag har verkligen rannsakat mig. Den här jäkla rodden lärde mig en hel del…) Då vill jag träna för det och förbereda mig så gott jag kan på två månader.

Samtidigt är jag trött och sliten mentalt och behöver verkligen semester och barnhäng och fjällvandringar. Jag har liksom bokat in 10-12 dagar i berg och på vandringsleder den här sommaren. Och visst är det stärkande och hälsosamt i fjällen- men inte blir man förberedd för påfrestningarna av två dagars tävlande på nationalarenan av att mysa omkring i praktisk byxa, hoppas att få användning av kniven, snusa och dricka kok-kaffe direkt.

Hua- hur ska jag kunna bestämma mig?

0c707d41-7a4e-426b-9980-67ed91d9d0c6

About the Author

Elin Bjärkstedt läs mer om mig på wwww.personligaretraning.se

Comments (3)

  1. Helena Halling

    Så starkt och modigt om du gör det och jag kommer vråla rösten ur mig och HEJA på dig hela vägen!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *