Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
Discofredag med 94åring. | Elin Bjärkstedt
22 april, 2016 Elin Bjärkstedt

Discofredag med 94åring.

Mormor är 94 år och bor ensam, utan hemhjälp och tre trappor upp utan hiss. På telefon lät hon lite rosslig och trött förra veckan, sorgsen. Jag tänkte att jag får åka dit och ge henne massage, det gillar hon. Och det är mysigt att fika. Köpte med ett träningsgummiband och tänkte att hon kanske blir irriterad – jag vet hur hon kan fräsa “Äsch, jag är för gammal!” Men inte, hon blev jätteglad och hade läst en artikel i någon hälsotidning om gummibandsträning och sett på Go kväll, så hon började visa mig och syrran hur man skulle göra. Sedan tränade vi rodd och press och sittande bicepscurl och marklyft och lite knäböj av bara farten. Sedan gick syrran och sov middag och mormor fick massage och fast det var jobbigt att stå lutad över sängen så höll jag på jättelänge- för jag tänkte på alla gånger hon stoppat om mig när jag var liten och alla pannkakor hon stekt och alla mardrömmar hon motat bort. Sedan tänkte jag på alla gamla människor som lever ensamma och inte blir kärleksfullt berörda och då ville jag gråta. Men mormor ville inte gråta, hon var glad som en speleman och vi drack kaffe och hon berättade storrys från charterresor till Mallis med syjyntan på 70-talet. Endorfiner är starka grejor. Och att höra till och ihop. Dricka kaffe. Det är helhetshälsa. För en  mormor och ett litet barnbarn.

4fe77ba2-62d2-4596-a629-66a78281964b

 

Syrran vilar middag, tantaloran tränar3165818c-4d0b-4007-ac1f-6b047e6123eeeccd4e0e-5d97-4273-b044-33f422698c84

About the Author

Elin Bjärkstedt läs mer om mig på wwww.personligaretraning.se

Comment (1)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *