16 april, 2016 Elin Bjärkstedt

Test av nytt: Power hour.

Gick på Friskis eftersom jag hade lite ont i en tand och ingen motivation att träna hemma själv och Solid kändes så långt bort. Träningsvärk efter gårdagens solidwod med repklättringar,  pushups och V-ups. Mest träningsvärk i övre magen men lite i biceps också efter repklättringarna, fast jag tyckte inte att jaghängde i armarna så mycket, utan försökte vara flink med fotlåset. Friskispasset hette Power Hour och namnet gjorde mig lite upphetsad och när det gick upp för mig att det var ett pass med bara medicinbollar började jag tänka på “Karen” och fick mysrys. Men ett friskispass har mycket lite gemensamt med 150 wallballs på tid och istället gjorde vi tre varv av 11 övningar med medicinbollar och instruktören var jättegullig men gjorde övningarna i takt till musiken fast han sa att man inte behövde vilket fick mig att känna mig som en guttaperkaboll när jag amrapmaxade mina “knäböj mot boll”. Det var roligt ändå, även då jag knappast var trött efteråt.

Även om rodden går trögt har det nog givit mig mer arbetskapacitet än jag tidigare förstått.

Annars sitter jag och förbereder en utbildning på Lillsveds folkhögskola där jag ska prata om träning under och efter graviditet på söndag och måndag för två gäng blivande personliga tränare. Och så en annan föreläsning för Springtime om skadeförebyggande träning.

Fast ju mer jag vrider och vänder på den sistnämnda, desto mindre handlar den om träning. Istället handlar det om inställning. Tänk va, att man måste gå varvet runt i sina egna erfarenheter för att slutgiltligen komma fram till det man trodde först av allt. Och om man ska stå en timme och säga att det viktigaste är balans i livet så är ju inte det direkt unikt- då får man se till att säga det på ett roligt sätt. Jag ska försöka vara rolig och inte så helig.

About the Author

Elin Bjärkstedt läs mer om mig på wwww.personligaretraning.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *