Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
Roadtrip till Ballerup eller “det var bättre förr” | Elin Bjärkstedt
30 maj, 2015 Elin Bjärkstedt

Roadtrip till Ballerup eller “det var bättre förr”

Medan Chefredaktören är i Åre på konvent och några andra rackare på Stockholm Marathon försöker  jag rapportera lite feeling från Ballerup (när man sagt och skrivit det tillräckligt många gånger slutar man att tänka på ”balle” faktiskt!) men danskarna är underutvecklade när det kommer till WiFi så en får traska hem till hotellet och skriva några rader och hoppas att posten fungerar. Det danskarna är bra på är wienerbröd och choklad på frukosten. Har ätit mer kalorier än en normal arbetsvecka redan före klockan nio. Lite eftersom jag hänger med superatleter med förbränning som en normalstor nordsvensk, men också för att dålig mat som intas utomlands på något vis inte räknas.

Blev ett litet kylslaget morgonpass på fotbollsplanen i morse.

10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 reps av

armhävningar, knäböj och situps, mellan varje set en ”sprint” på 100(ish?) meter.

Annars är det svårt att få till träningen här. Förr om åren hade de alltid en träningsyta utanför arenan för sugna besökare, men inte i år. Med risk för att låta som den CF-tanten jag faktiskt är, mycket är sämre i år. Publiken får inte ha sina flaggor uppe för arrangörerna, inträdet är dyrare och eventen är verkligen inte så publikvänliga. Värst av allt är att de skapat en zon genom dubbelstaket så att man inte kan komma nära.

Alla vet ju att CF bygger mycket på community-känslan men allt det städar CrossFit själva bort genom girighet. Solid och Nordic-klacken som jag givetvis sitter i håller bra stämning ändå såklart, men det känns som om arrangörerna skjuter sig själva rätt hårt i foten. Jag är ganska trött på CrossFit faktiskt. Inte på träningen och på mina vänner, inte på det jobb duktiga boxägare gör, men på förpackningen. Det blir lite mer humorlöst för varje år som går.

Men det är spännande – fruktansvärt spännande, att se vårt lag och våra atleter tävla. Det som ändå blivit bättre och bättre under åren är atleterna. De som kommer till en sådan här tävling i hård konkurrens när sporten breddats och blivit mainstream know their shit!

I skrivandets stund ligger Fabriken (Malmö) på 5e plats, Team Nordic på 9e plats och Solid 3a i lagtävlingarna.

Våra individuella herrar startar snart sin andra dag inför finalerna i morgon och de svenska damerna kör dagens första event nu. Här kan du följa livestramingen och kolla score om du vill.

Fina bildet på finaste Solidlaget som Sara Joelsson, vår husfotograf, fotat.

 

 

 

unnamed-1 unnamed-2

About the Author

Elin Bjärkstedt läs mer om mig på wwww.personligaretraning.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *