4 februari, 2015 Elin Bjärkstedt

Fysioterapeuten.

Det låter trevligare att gå till Fysioterapeuten än Sjukgymnasten. Tur att de bytt namn. Sjukgymnast är en osexig arbetstitel. Väldigt mycket balansboll och vicka på tårna-övningar som ändå ingen någonsin gör.

Fysioterapeuten Fredrik var så snäll och jag var uppiggad av att får prata om min kropp en HEL timme. Fattar precis hur mina pt-kunder känner när de kommer. Ska bli ännu mer uppmärksamma på dem nu när jag upplevde egots glädje.

Vi pratade om, och testade igenom musklerna kring min nackspärr/huvudvärk/skuldra. Och sedan lade FysioFredrik mig på britsen och pressade bort ett och ett halvt års stress.

Alltså. Det var inte skönt. Det var inte smärta (högst en 4 på smärtskalan). Det var en energi som kom frigjordes och fick mig att vilja gråta, må illa och nästan inte stå ut. Kroppen är konstig. Att den sparat stressen där? Och att den tyckte det var dags att komma ut nu? Att jag var redo för det.  Mitt skulderblad tog hissen ner en våning och nu ska jag hålla det där med hjälp av övningar. Tänk om jag kan bli lika stark i vänster som i höger? Då blir det fler MU och mindre migrän.

På eftermiddagen rodde jag fem kilometer i lugnaste tempot och stretchade nackmusklerna enligt konstens alla regler. Det är min nya hobby. Jätteskönt.

Jag mår så bra. Betar av en sak efter en annan. Om en månad har vi kanske kommit fram till höften och sedan fortsätter vi tills jag rör mig som en katt- med och utan vikt.

I morgon ska jag träna kettlebells och boxning med Andreas nere på Freys. Det blir skoj!

3311858931_db991042ff

About the Author

Elin Bjärkstedt läs mer om mig på wwww.personligaretraning.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *