Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
Skrev i fejan | Elin Bjärkstedt
27 augusti, 2014 Elin Bjärkstedt

Skrev i fejan

Intervjuade Nicklas Welin för STARK för några veckor sedan. Artikeln handlar om hans 400 träningskompisar på friskis, men Niklas “riktiga” sport är BJJ. Undrade om jag fick följa med någon gång… Man är väl en skön och spontan typ. ..

…tills det är dags på riktigt. Blev supernervös på eftermiddagen.

Två timmars pass som började med typ bakåtkullerbyttor på led. Hur ofta gör man bakåtkullerbyttor som 37 årig crossfitta? Blev illamående och yr och tänkte att vad fan har jag gett mig in på? Några bakåtkullerbyttor i pyjamas och så vill jag typ kräkas…

En rätt snygg pyjamas ändå. Man blir lite kallare i blå pyjamas. Jag klarar det här. Blått är en bra färg på mig. Okej, nu ska vi tydligen börja ta på varandra också. Sitta på huk! Det kan jag.

Och sedan var det bara att åka med. Styra med händerna, passera höften, hitta greppet. Wops här ligger jag och kan inte andas. Tapp tapp.

tapp tapp, tapp tapp. Tapp tapp. Sista timmen var 5 min sparring med en partner, en minut vila, byta partner osv. Tapp tapp. Så sjukt kul. Jag saxade någon skitstor kille och kände att det här kan jag ha som hobby. Tapp tapp.

Det var ju jobbigt såklart. Men jag är inte helt dålig på att bråka kontrollerat. Helt värdelös på BJJ men bra på att hänga i blå pyjamas och ta instruktioner. Skönt att rotera, rulla och dra i kläderna på folk. Och så kramas lite efteråt. Fasiken vad jag vill att mina ungar ska börja på någon kampsport. Det skulle inte finnas så mycket elände i världen om folk brottades lite mer. Nu önskar jag att jag hade tid att gå där två gånger i veckan också…unnamed

About the Author

Elin Bjärkstedt läs mer om mig på wwww.personligaretraning.se

Comment (1)

  1. Christoffer

    Haha du satte perfekt ord på alla nybörjares första pass. Kul att du gillade det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *