Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
stronghen | Elin Bjärkstedt
22 april, 2014 Elin Bjärkstedt

stronghen

“Ska du bitcha på feministbloggen om att det heter strongMAN nu också?”

-Rikard Lanner.

 

Nej, det hade jag inte tänkt.  Men eftersom jag uppfostrat honom till en bättre feminist än jag själv är glädjer det mig att han uppmärksammade mig på  språkets könsmaktsordning. Själv hade bara tänkt berätta att jag varit på ett stronghen-pass idag på nyöppnade Vici. Det var fint, rent och prydligt. Jag hade tänkt lastbilsdragning och balla selar och typ bettskena för att man tar i så tänderna spricker. Istället var det lugnt som i en yogasal och ordentlig endamålsenlig uppvärmning. Jag kände en blandning av upphetsning och diskbråcks-skräck. Bar ok, drog slädar och frivände en typ stock som inte är en stock och inte heller en skivstång.  Andreas som inte bara är delägare i det nya stället utan också en mycket passionerad coach guidade oss igenom passet. Jag hade gärna tagit i mer, och nästa gång ska jag våga det, men jag blev ändå inspirerad! Måste lyfta mer jobbiga grejor. Måste köpa ett bra rep till landet och släpa saker.  Och rotationer! Det är bra grejor  (som är lätta att glömma på en CrossFit-box…) Det är för övrigt frustrerande att vara på Strongman-pass när man är ganska svag i bålen.  Frustrationen att veta, verkligen veta av bitter erfarenhet, att min inte är starkare än sin svagaste länk. Att hålla igen av rädsla. Det är klokt skulle min mamma säga. Och det är det. Men frustrerande.

bild 1-3bild 2

Så nu Martin, nu återgår jag till proggen.

About the Author

Elin Bjärkstedt läs mer om mig på wwww.personligaretraning.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *