Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
Fuck träningsbloggen- Leve träningsbloggen! | Elin Bjärkstedt
17 januari, 2014 Elin Bjärkstedt

Fuck träningsbloggen- Leve träningsbloggen!

Eftersom jag varit en frånvarande bloggare saftar jag i med ett rejält inlägg idag.

Men först måste vi göra klart en sak på den häringa träningsbloggen. Jag deklarerar härmed att jag är ganska ointresserad av träningens avarter, tja av träning faktiskt. Jag vill inte bara skriva om hur mycket jag har lyft och när och hur fort jag gjorde det och jag vill inte posta selfies när jag flexar mina rätt schysta biceps. Jag är så fullständigt fed up på rumpbilder och kessellamellanmål och önskar härmed att ni läsare som fortfarande är kvar spammar mitt komentarsfält med skäll om jag trillar in på något slags självcentrerat spänningt spår. Kan vi inte bara bestämma att det här är en frizon från träningens geggiga sida.

Att jobba med träning på ett ansvarstagande sätt är att jobba med folks psyken mer än deras kroppar- och då måste man fasiken ha bitarna själv på plats. Jag lyckas långt i från alltid. Det går nog inte en hel dag utan att jag sladdar ner i diket av dåligt självförtroende och längtan efter bekräftelse. Men. och det här är viktigt, jag är medveten om det. Och jag låter inte träningen och resultaten komma i vägen för mitt möte med andra människor. Det är i mötet förändringen sker- inte i antalet reps. Inte  i biceps omkrets.

Vi har fått en fantastisk present, vi CrossFit-tränande människor, vi har fått ett utrymme i tillvaron där vi kan leka och utvecklas och mötas, samtidigt som vi faktiskt tar ansvar för vår hälsa och utmanar våra mentala gränser. Rätt använt får CF-utrymmet i tillvaron oss att växa i hela vårt liv, därför att vi kan se hur otroliga varelser vi är- att vi klarar av mer än vi någonsin trodde och att vi förmår flytta berg (Okej, kanske inte berg men jävligt mycket vikt långa sträckor på kort tid i alla fall.) Vi tränande människor vet att vi kan förändra och förbättra oss.

Och så är vi så många som sabbar det utrymmet i våra vuxenliv genom att lägga till prestationshetsen och låta vår dåliga självkänsla ta överhand.

CrossFit Smoschfit. I Love you och vad du gör med människor. Men människorna måste bestämma över CrossFit-smoschFit. CrossFit smoschfit är en träningsform och en gemenskap. Men det är bara CrossFit. Inte en enda människa kan bedöma sitt värde utifrån sin senaste Fran-tid. Vi är större än så, varenda en av oss! Amen.

Och jag gjorde min första Fran igår på över ett år. Jag jobbade med snygga reps för thrusters, precis som wallballs, är det läskigaste för min tilltryckta disk. Det tog 5, 48 och jag skalade till 20 kg. Nästa vecka ska jag försöka göra den på samma tid med 25 kg. Om mina trusters får godkänt av mig.

Och idag ryckte jag, fina lyft på upp till 37,5 kg. Det kändes härligt att jag kunde hålla stilen, dvs bålen, i snabba rörelser på de vikterna. Till sommaren hoppas jag vara tillbaka där jag var när jag gick sönder.

bild-3

 

Nu önskar jag er alla en fin helg. Jag hoppas att alla för en stund den här helgen släpper sina egna tillkortakommanden och öppnar upp för vad en annan människa berättar om sitt liv för dig. Ingen bryr sig om din Fran-tid. Omge dig med människor som inte bara bryr sig om sin egen heller.

Puss!

About the Author

Elin Bjärkstedt läs mer om mig på wwww.personligaretraning.se

Comments (2)

  1. maarit

    Heja Elin!!!!! Way to go! Hälsar kollegan Maarit som heller inte skryter med Fran-tider (för jag har aldrig gjort en Fran i hela mitt liv iofs).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *