Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 630

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/starkmagasin.se/public_html/wp-content/plugins/wp-hide-security-enhancer/include/functions.class.php on line 2207
Elin Bjärkstedt | Stark Magasin

Avklarat

Bara gjorde det idag. Hälsade knappt på repan.

In: 1 Snatch var 30 sek i 10 min. Strippade stången. Hämtade hopprepet. 20 dubs och 10 svingar på 24 kg x 10. Ut.

Självgod efteråt ändå.

Drar till havet och solen.

Har knappt tränat på tre veckor. Det är inte varför hjärnan, psyket, humöret etc. Fick influensa på Mallis. Nu sitter jag på Arlanda igen och väntar på Madelinn för att dra till Portugal. Lyxigt att få skaka i gång kroppen efter den här persen i solen och värmen, med massor av roliga Springtimekollegor. Rapport kommer.

Motljuspuss! ?

En svag kropp i en stark själ

Jag är så klen efter snart tre veckor av snor i alla färger från vitt till mörkgrönt via gult. Febertoppar och dalar och so on… oktober i mitt hjärta och glad att ungarna är stora nog att inte komma hem med lappar om att det går löss i kuddrummet. Det är faktiskt lugnt. Oktober is what it is och det kommer bli bra när jag väl kan börja träna lite igen.

Idag var jag på lunchworkshop med Angelica Brage. Vi hade aldrig träffats i det så kallade verkliga livet men hej, efter en timme när jag sög i mig hennes klokheter om marklyft men själv misslyckats få upp 90 kg (svag, jag sa ju det!) hängde jag kvar dom en slags stalker för att bjuda på lunch.

Det slutade med att hon bjöd på lunch och sig själv. Så trevligt och roligt.

Längtar mig frisk såklart, men är för gammal i gemet för att deppa. På lördag åker jag till Portugal med Springtime och det är ett ypperligt tillfälle för att vända skutan och gå på massa pass och skaka igång den här rassliga, men ändå smärtfria och rätt gulliga, kroppen!

Tack Friskis och 100% ren hårdträning för dagens workshop och tack Angelica för att du bjöd på dig!

Patientjournal

Förkylningshelvetet rullat på och gör inte bloggen roligare än en patientjournal.

Flyttade åt svärpäronen i helgen och praktiserade därmed real live CrossFit med betoning på farmers walk. (Miljarder kasssar med böcker. De är väldigt intellektuella…)

På eftermiddagen igår tänkte jag pröva att böja lite lätt. Det blev tior på 55 kg (kroppsvikt) och brukar Vara min uppvärmning. Hög puls och yr. Körde ändå 3 set marklyft på 75 vilket kändes som 95 typ. Höll på att svimma.

Sket i vändningarna och gick hem och läste chic lit. Bästa medicinen.

Idag fick jag nöja mig med 5×5 strikta dips och Pullups. Värdo.

Är svag men…snygg.

Kommer sakta igång med de sista resterna av influensan kvar i kroppen.

Idag blev det att känna på lätta frivändningar och jerks på eftermiddagen.

3 i min, i 10 min på 45 kg. Kändes som 55.

Och mellan två kunder körde jag 100 snatchar med ett handbyte på 12 kg.

Är svag, men har nyfärgade ögonbryn och målade naglar. Alltid något.

Flytta hem

12an har levt ett lyxigt men lite slitigt liv på Clarion hotell i nästan ett år. Blivit lite kantstött men bortskämd.

Idag var det dags att flytta hem.

Borta bra men hemma bäst. 16 blev glad!

Oktobers tvärkast

Böjen gick bra och marken också. Körde min rehab och gick till doktorn med min näsa. Fick en kortisonkur mot polypen i snoken som fungerade starkt prestationshöjande. Kände mig i rätt bra form. Jag avslutade september med att dra till Mallorca.

Och sen ba, en resenär på flyget hostade som en gulablendrökare, på mig. På tredeje dagen på Mallorca som gruppträningsinstruktör hade jag 39 graders feber. Ute var det 30 grader varmt och havet slog mot stranden. Jag låg inne på hotellrummet och läste deckare. Allt smälte ihop. Vågorna med de kusliga brotten i böckerna och min feber. Så medan mina kollegor bättrade på solbrännan och lyfte tungt kollade jag efter mördare under sängen. Hasade mig ner till buffén morgon-middag-kväll och åt. Så nu är jag tillbaka i oktobersverige, svag, full med friterad mat och snorig som en femåring på förskola.

Surar lite några dagar till, sedan, backa programmeringen och börja om. Hepp!

 

Sista helgen på torpet.

20 min rörlighet och andning i en sekvens jag fått av yogafröken Veronica Jäderlund. 6 km jogg och 100 hantelsnatchar. Även marängtårta och ca 100 koppar kaffe. Älska torplivet.

Mår så bra!

Det här att lugna ner sig på riktigt och säga nej till saker och sova middagar ju helt fantastiskt. Man hinner plötsligt jättemycket samtidigt som man inte stressar. Att det skulle ta mig 40 år att förstå… Kroppen gillar också läget. Det här med återhämtning verkar fungera.

Kroppsrenovering pågår:
Sover 7,5 timme minst och har planerat in luft i kalendern. Har också haft ett fantastiskt yogapass med Veronica Jäderlund och det jag plockar med mig från första tillfället är andningsövningarna. Och igår var jag på funktionsfabriken hos Anna och justerade nacken, bland annat. En så rolig upplevelse med en generös och noggrann terapeut som jag tänker fortsätta gå till. Kändes som att jag var på utbildning snarare än behandling.

Och ni behöver inte vara oroliga att jag ska bli en mindfulness-tjej nu. Jag gör det här för att kunna och orka träna hårt!

Mitt jobb, mitt ansvar

Jag är så trött på rasister och Trumph och Sverigedemokrater.

Jag kan träning. Och jag gillar när folk möts. Därför gör jag det jag kan för att människor ska kunna mötas utan konstigheter. Jag bjuder på träning för föräldrar och barn bakom Vintertullens flyktingboende. Du är välkommen och det kostar gratis.

 

Kom och träna tillsammans, föräldrar och barn, svenskar och nyanlända!
Lekfull träning. Inga förkunskaper eller speciella kläder behövs. Gratis.
Öppet för alla på söder. Tränaren pratar engelska och kroppsspråket.
Fyra tisdagar mellan 18 och 19 kör vi cirkelträning med föräldrar och barn. Samling vid Vintertullern/Stora Bläcktornsparken
22/8
29/8
5/19
12/9
Elin Bjärkstedt är personlig tränare, gruppträningsinstruktör och mamma till två söner. Hon bor på söder och har haft uteträning för vuxna i flera år. Det här är hennes första träningar med föräldrar och barn. Du är varmt välkommen för att träna och träffa andra söderbor.
Anmäl med sms till 0703528036 senast måndag kl 18. Vi ses!