Segpropp

Idag ringde klockan 5:30 efter en ljus natt när jag bara vred och vände mig. Svepte kaffe ut min morgonskål, som inte är en mugg utan just en skål modell balja, ganska vid så att kaffet ska svalna medan jag målar ögonfransarna.

Morgonklasser och sedan lite häng med Amanda innan jag gick på 11 klass på terassen. Det var en rätt seg wod och jag var ännu segare. Så trött och sliten i kroppen på grund av sömnbrist, tuff träning i går och mycket i huvudet på grund av midsommar, semesterplanering, slutprov i naturkunskap och tankar om framtiden i en enda röra.

Den där lilla wodden på taket fick vara dagens återhämtningspass. Lite hopprep, utfallssteg, squatjumps och pullups i en salig men lugn blandning.

Manjana is another day. Eller hur man säger.

Söndagsgnet.

1 clean n jerk var 30 sekund i 10 min (50 kg) 

Sedan rodd med skivstång och windmill


Avslutade med en fullständig kiss-flås-wod. Och jag menar bokstavligt. Men det sket jag i (inte bokstavligt) för en måste hoppa dubbelunders ibland.

25 dubs, 10 boxjumps och 10 svingar på 20 kg i tio varv. Efter 70 dubs kissar jag på mig, det slår aldrig fel. Trots att jag är bäckenbotten-ninja. Och jo, jag har opererat och allt sånt, men det hoppade snett igen. Och jag kan nysa och hoppa boxjumps och springa nu för tiden- men dubs- där går tydligen gränsen. 

Typ ensam på Friskis för folk har ett liv och det är varmt och sommar. Jag hade redan bränt mig utomhus idag så jag fick hållas inne på kvällen. Genomsvettig. Och galen. Jag suger på gymselfies. Borde inte få vara bloggare med så låga skillpoäng på selfies.


Men bra bränna!

Lördagliv

Sol, så gick upp tidigt för att göra klart en uppgift i samhällskunskap, och sedan hinna få i ongarna frukost och få med dom på kick bikes ner till Eriksdal.  Målet var att vara med på ett Moveoo-pass med min gamla mentor José Nunes. Ja, killarna var inte med på passet. Tott satt under ett träd och skissade i sitt teckningsblock och Knoll väntade mest på att få glass. Men jag körde och det var kul. Det är så sällan jag går på pass och det är ju härligt.

Och sedan fortsatte dagen med inköp till min 40-årspresent. Jag fick en kajak av mina svärföräldrar och idag var det dags att införskaffa kapell och paddel. Är så sjukt sugen på att ge mig ut, men som livet ser ut nu så verkar det inte finnas tid förrän efter midsommar- men då jäklar ska jag paddla!!!! Jag kommer dränka bloggen i kajak-bilder. Ser framför mig hur oerhört cool jag kommer se ut. Solglasögon, salta stänk och solbränd. Ni hajar. Avspänt sportig liksom. Mindful och närvarande men ändå på väg. Ett med naturen…

Jag ska bara lära mig paddla först.

På kvällen var det plugg igen. Naturkunskap. Och eftersom min man är lärare så fick jag göra om halva uppgiften efter att han Googlat fram kunskapskraven och jag blev typ sur på honom fast han hjälpte mig. När det äntligen var klart ville ingen av mina kompisar dricka vin i sommarkvällen så jag vände mig till det enda jag verkligen tror på i världen: Enbensövningar.

Jag vill bara säga till alla mina kunder, jag gör dem själv också…

Kvällens träningspass (istället för vin) blev:

3 set bänk x10

50 uppkliv på bänk

50 bänk jumps (som boxjumps, men utan box)

30 bulgarian splitsquat.

3 set x 6 striktpress.

 

 

 

Kunskap är vanmakt

Läser naturkunskap och gör livsstilsanalyser som uppgift och känner bara så här: alla måste sluta stressa och alla måste motionera. Nu. Det är jättefarligt att sitta still och vara stressad. Man kan dö. Och ja, jag är hälsopedagog och tränare så jag visste ju det här innan, men nu tänker jag på binjurar  tex och det är inte roligt.

Är du stressad och sitter still? Kom till mig. Jag är inte perfekt själv men ändå ganska bra på att softa och på mitt jobb och jag gör mitt bästa.

Vi kan inte hålla på att vara så här produktiva hela tiden. Vi måste jogga i skogen och ligga still på en äng och titta på molnen.

 

 

Onsdagsdelikatess och böj.

Den här strålande dagen började med en tidig pt-kund på CrossFit Solid. Kände mig lite…ehum…stel i arla morgonstund men bet ihop för att vara en god reklampelare för hälsa. Faktum är att jag sällan känner mig sådär hård i musklerna nu för tiden, eftersom jag ändå sover relativt bra och äter bra och anstränger mig för att få till återhämtningen. Och jag tränar mindre och smartare nu för tiden. Men gårdagen var ändå några varv med viktväst,  maxande i marklyft och en (nästan-)Grace så jag bestämde mig för att bära min stelhet med någon slags värdighet.

Resten av dagen tillbringades hemma framför datorn sedan jag vinkat av ungarna som åkte med farfar till landet.(Skitsura kids- för surfpotten är slut. Jag ba, neeej, stackars er! Ni måste läsa böcker och bada och äta farmors mat. Skitsynd om er. Verkligen…)

Sedan kvällskunder som jag tog till utegymmet och körde hårt med bland fägelkvitter och gröna lövskuggor. Sämre arbetsplatser kan man ha en sen eftermiddag i juni.


Efter avslutat arbete och lite hejdå-kramar och förmaningar om egen hemma-träning på semestern smet jag ner på friskis på vägen hem. I hissen åt den här hälsopedagogen “middag”.

Skjut mig så osexig föda:

3×10 knäböj på 60 kg och mellan varje set 5 viktade pullups och 5/5 pressar med 16 kg kb. Sedan provade jag att göra pullups med 10 kg vikt i bälte. Gjorde två, nästan tre. Men nästan räknas ju inte. Avslutade med lite kb-rodd eftersom jag måste göra något för finkontrollen av latsen varje dag. In och ut på under 40 minuter.

Nu skriva uppgift för skolan tills den är klar. Tur att ungarna är på landet och jag redan har ätit “middag”….

 

 

Nästan Grace

Den här degenererade disken marklyfte 95 kg idag. Jämfört med de flesta på min Box är det ingenting, men jämfört med mig själv känns det gott i hjärtat och lite som ett fuck you till den ortoped som med blicken på röntgenbilden  nonchalant konstaterade att “du aldrig kommer att marklyfta igen.” Det har ju runnit lite vatten under broarna sedan dess och det har ju tränats lite bäckenbotten om jag säger så. Aktiverats lite rumpa. Man har gjort några utfall liksom. Och då är det roligt och värt att vara nära tresiffrigt igen. 

Sedan var det “Nästan Grace” ( på 40 kg och inte 43 kg) 30 clean n jerk på tid och det var kul.
Jag gjorde även 4 varv tidigare på eftermiddagen av 20 utfallssteg med 2×16 kg KB och 10 boxjumps klädd i viktväst. Fredrik och Anna gjorde åtta varv men jag blev tvungen att gå och äta. Prioriteringar. Synd att jag inte hann färdigt. Hade så gärna velat ha en bild med viktväst. Ser ju så ballt ut.

Skrapar ihop lite motion

Skrapar ihop lite motion här och där. Mellan klasser och ett tandläkarbesök idag hann jag med tre set knäböj och tre set sälrodd. Försöker göra någon övning varje dag för att aktivera latsen. Det är något tjall på högersidan. Antagligen på grund av häckande över dator pga studier. Och för mycket mobilfifflande. En alternativmedicinare skulle säga att höger representerar min manliga sida och en psykolog skulle säga att stress gärna sätter sig i axlarna. En kinesiolog jag träffade snabbt idag sa att jag hade en låsning i atlaskotan men att det blev bättre om jag lipade till vänster.

Hälsobranschen är full av lösningar och förklaringar. Jag tror mest på psykologen här. Efter ett par glas vin i helgen slutade det värka. Det är såklart ingen permanent lösning att vara lullig hela tiden. Så jag satsar på att kicka igång latsen- idag med sälrodd. Och att stretcha halsen och nacken.

Efter plugg och sen middag (när jag plötsligt blev vegetarian och började panera tofu?!) tog jag ut 16kg kettlen för 100 snatchar. Men det gjorde för ont i händerna pga inte gjort mitt handarbete. Blev 100 svingar istället. Allt räknas.

Inte ok att händerna ser ut så här. Det gör ont och är inte mysigt för människor man klappar på. 

Kvällsgöra

Alltså det här med att jag pluggar, inte bara 100 utan 150% var en jättedålig idé. Speciellt som jag också har ett arbete. Kvaliteten på min motion är låg och kommer så att vara i tre veckor till. Bara att uthärda tidsbrist och försöka njuta av pionen medan den blommar. 100 svingar och 100 clean n jerk med lilla gula. Tack och god natt. Snart har jag gymnasiekompetens i alla fall.